Diari Més

Municipal

Valls recuperarà una església tancada mig segle per a usos culturals

El temple està catalogat com Ben cultural d'interès local i es troba al costat del Pius Hospital de Valls

Església de Sant Francesc de Valls, situada a la plaça del mateix nom i avui tancada al culte religiós.

Adjudiquen les obres de reparació de la coberta i voltes de l'antiga església de Sant Francesc de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Valls vol reobrir l'església de Sant Francesc, tancada des de fa mig segle, per a usos culturals i per aquest motiu, la junta de govern ha aprovat aquest dimarts la contractació de l'arquitecte.

Segons informa el consistori, s'ha aprovat contractar l'arquitecte Xavier Romero per als treballs de redacció del projecte executiu i la direcció d'obra.

El projecte consisteix en la rehabilitació del campanar, la reparació de les voltes de les diferents capelles, l'escala d'accés al cor i l'adequació d'una sortida d'emergència.

El passat mes de febrer ja es va començar a reparar les voltes, la coberta; la teulada, fissures en murs i humitats per filtracions d'aigua, entre altres problemes d'aquest edifici històric.

La inversió prevista supera els 361.000 euros i les obres inclouen la reparació de les diferents patologies que afecten a l'estructura.

El conjunt d'aquestes actuacions formen part del projecte per recuperar el temple i transformar-lo en un equipament cultural públic.

El temple està catalogat com Ben cultural d'interès local i es troba al costat del Pius Hospital de Valls, en un dels accessos a la ciutat i el principal al casc antic.

tracking