Diari Més

Protesta

Unes 500 persones clamen per la reobertura de l'oci nocturn a Salou

La FECASARM ha presentat un pla pilot a Salut per reobrir els locals amb un model que ha de ser la «solució definitiva»

Un instant de la concentració al passeig Jaume I de Salou.

Unes 500 persones clamen per la reobertura de l'oci nocturn a SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d'unes 500 persones s'han reunit a la tarda a Salou per reclamar la reobertura de la restauració en horari nocturn i dels locals de l'oci nocturn, que encadenen ja tretze mesos tancats. «La franja horària de la nit suposa el 70% de la facturació d'un restaurant, això vol dir que és quan comencen a guanyar diners», reivindicava el president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Eduardo Abenójar, qui afegia que «amb la franja del dia, amb els menús, l'únic que es fa és pagar despeses i personal». Abenójar, que es troba en vaga de fam des del passat dilluns, ha assegurat que «si segueixen aquestes mesures absurdes i imparcials, en uns mesos morirem tots de gana».

El prop de mig miler de manifestants s'han concentrat al passeig Jaume I, davant del club Nàutic, on han realitzat diversos parlaments i càntics durant poc més d'una hora. Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, la patronal catalana de l'oci nocturn i la restauració, ha avançat que «hem presentat una prova pilot a la Generalitat on participaran entre 8 o 10 locals de Barcelona, dos restaurants, dues discoteques i quatre locals de doble llicència, perquè es pugui demostrar que és completament factible sortir tota una nit de festa, anar a sopar, sortir de copes i ballar en una discoteca i que és més segur fer-ho així que no tal com s'està produint ara amb festes i sopars il·legals».

Aquesta prova pilot tindrà un «triple control de seguretat», ja que es realitzarà un test previ en un laboratori col·laborador, amb el qual s'obtindrà un codi QR que permetrà entrar als locals que hi participin i, al seu interior, hi haurà equips de desinfecció d'aire i superfícies. «No hi ha cap excusa per mantenir un local tancat, això no serà un experiment, creiem que és la solució definitiva», remarcava Boadas, qui ha lamentat que «ara mateix l'oferta il·legal no té competència legal, és surrealista, però és així». El secretari general de la FECASARM ha etzibat també que «el que no pot ser és que nosaltres paguem les conseqüències allargant les restriccions contra el sector legal, mentre els contagis segueixen pujant per culpa de les festes il·legals».

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el president d'ARONS, qui argumentava que «les restriccions aboquen a festes il·legals i contagis, per tant, nosaltres no som els causants, som la solució». «Sembla que el virus és més letal a partir de les cinc de la tarda», ironitzava el vicepresident d'ARONS, Germán Rueda, qui feia una comparació amb els CAP: «Nosaltres netegem totes les taules i cadires quan els clients marxen, abans que entrin uns altres, però el CAP no passa el mateix amb les cadires de la sala d'espera, i resulta que som nosaltres els culpables». «No demanem ajudes per treballar, demanem que ens deixin treballar dignament per no dependre d'ajudes, perquè no arriben i, les que ho fan, no són suficients», assenyalava Rueda, que aprofitava l'ocasió per traslladar les queixes també a l'ajuntament de Salou, asseverant que «no ens serveixen de res els descomptes en la taxa de la recollida de la brossa si només podem obrir dos mesos i d'aquella manera». Rueda també ha criticat que les obres del carrer Carles Buigas encara no hagin finalitzat: «A banda de la pandèmia, les obres encara no ens permeten obrir aquella zona de locals, havien d'acabar el 15 d'abril, però ara ens diuen que serà el 15 de juny, segur que tampoc acabaran aleshores». «Nosaltres també som patrimoni de Salou», ha finalitzat el vicepresident d'ARONS.

tracking