Diari Més

Societat

Expedienten 23 treballadors de l'Ajuntament del Morell per fer «escarni» dels polítics

El secretari municipal va denunciar l'acció per un suposat cas d'assetjament públic i es va obrir expedient de prèvies

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

El Morell engega un procés de pressupostos participatiusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de treballadors de l'Ajuntament del Morell tenen obert un expedient disciplinari per suposat escarni, arrel d'una concentració al carrer fa un any enrere. Segons ha pogut saber l'ACN, 23 empleats van aplaudir i xiular, amb intenció de crítica, la sortida dels polítics del consistori, una acció que el secretari municipal va respondre presentant una queixa per assetjament públic, tal com confirmen fonts municipals. CCOO ha emès aquest divendres al migdia un comunicat de suport als treballadors imputats. El sindicat recorda que protestaven per reclamar que s'aprovés i s'apliqués l'Acord Comú de Condicions dels Empleats Públics dels Ens Locals de Catalunya de menys de 20.000 habitants, que s'havia signat feia dos mesos.

«Les conseqüències d'aquesta reclamació legítima que, a més va ser pacífica, ha estat la imputació per part de l'Ajuntament de totes les treballadores i treballadors que van aconseguir identificar en un expedient disciplinari per falta molt greu, al·ludint a un possible cas d'escarni», exposa CCOO.

Des de CCOO es considera «molt greu aquesta imputació: és un atac a drets fonamentals com són el dret de reunió i manifestació, així com el dret d'expressió, i un atac a la negociació col·lectiva i al dret de llibertat sindical».

«Des del Sector de l'Administració Local (SAL) de la FSC de Catalunya, juntament amb els delegats i delegades de l'Ajuntament, estem actuant en la defensa legal d'aquests treballadors, però també iniciarem mobilitzacions contra aquesta actuació desproporcionada i més pròpia del totalitarisme que d'ajuntaments democràtics», conclou CCOO.

Un expedient de prèvies per esclarir els fets

Des de l'Ajuntament del Morell s'argumenta que l'administració ha hagut d'intervenir obrint un expedient de prèvies i que és una mesura que hauria pres per a qualsevol dels 110 empleats del consistori davant un suposat cas d'escarni. «Nosaltres hem actuat com hauríem actuat amb tots els treballadors, és el que tocava fer i confiem que quedi en no res», ha declarat a l'ACN l'alcalde del Morell, Eloi Calbet (JxCat).

En el marc d'aquest procediment obert per l'Ajuntament, una persona instructora, que és funcionari municipal, va prenent declaració a tots els presents aquell dia per esclarir els fets i valorar si realment es va incórrer en un delicte d'escarni vers el secretari, que és l'únic que va denunciar. Des del consistori es lamenta que aquesta situació transcendeixi quan es tracta d'un expedient obert, de caràcter reservat.

tracking