Diari Més

Seguretat

Valls instal·larà més càmeres de videovigilància per cobrir altres àmbits del barri antic

De moment n'hi ha set al carrer de la Cort i plaça del Blat que han permès frustrar fets delictius

Una càmera de videovigilància instal·lada al carrer de la Cort de Valls, amb el campanar de Sant Joan al fons.

Valls instal·larà més càmeres de videovigilància per cobrir altres àmbits del barri anticACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Valls vol instal·lar més càmeres de videovigilància pel barri antic. De moment n'hi ha set al carrer de la Cort i la plaça del Blat i ara la voluntat és posar tres càmeres més en altres carrers, fins arribar a un total de deu en un àmbit del centre històric on s'hi concentra el comerç tradicional. El projecte ja ha estat encarregat, amb una partida pressupostària de 25.000 euros, si bé resta pendent del vistiplau del Departament d'Interior. El consistori remarca que respon a una petició dels mateixos botiguers i que el sistema ajuda a dissuadir la l'activitat delictiva. Bona prova en són dos incidents en establiments que s'han pogut evitar gràcies al control de càmeres: un intent de robatori i una estafa amb bitllets falsos.

«Creiem que aquesta segona fase del projecte és necessari, continuem apostant pel barri antic i posarem tots els mecanismes que estiguin al nostre abast», ha manifestat l'alcaldessa Dolors Farré, aquest dimecres en roda de premsa al carrer de la Cort, una de les principals artèries del nucli central de la vila i on s'han posat les primeres càmeres de videovigilància. Estan operatives des de fa tres setmanes i el consistori assegura que el sistema «dona els seus fruits».

«Tant Policia Local com Mossos d'Esquadra ens diuen que els ajuda molt», remarca Farré. L'Ajuntament vol continuar el desplegament de càmeres pel carrer més pròxim, el de la Peixateria, i donar cobertura també a la plaça de l'Oli, on s'hi fa el mercat de la verdura, i fins arribar al carrer de Sant Antoni, on hi ha un aparcament de zona blava. Els aparcaments de la ciutat són el pròxim objectiu, a llarg termini, que el consistori pretén cobrir amb videovigilància.

En la primera fase, a part de les set càmeres repartides al llarg del carrer de la Cort -vial que uneix les cèntriques places del Pati i del Blat-, també es van instal·lar lectors de matrícules de vehicles a les diferents entrades de la ciutat. En paral·lel, es va recuperar la figura de la Policia de Barri, on una parella de guàrdies patrullen a peu pel nucli antic amb l'objectiu d'incrementar la seguretat a la zona.

Ampliació de la plantilla de la Policia Local

Just aquest dimecres s'estan fent proves de selecció a la sala Kursaal de Valls per incorporar tres agents més a la Policia Local i ampliar el cos, amb un total de 31 policies en plantilla.

tracking