Diari Més

Llibres

Una decàda que ha fet història a La Canonja

L'Ajuntament ha presentat el llibre 'La Canonja, 10 anys de municipalitat'

Josep Fèlix Ballesteros, Roc Muñoz i Francesc Roig en la presentació del llibre.

Una decàda que ha fet història a La CanonjaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ha presidit la presentació del llibre La Canonja, 10 anys de la Municipalitat. Es tracta d'un volum editat pel mateix Ajuntament i coordinat per la periodista canongina Mercè Veciana que recull testimonis, imatges i protagonistes dels deu anys que han passat des del 15 d'abril de 2010, quan el Parlament de Catalunya va aprovar, per unanimitat, la municipalitat plena de la Canonja.

El llibre recull els principals canvis que s'han produït durant aquesta dècada, així com els fets que han marcat i marcaran la història de la Canonja. També hi apareixen testimonis directes del procés de la municipalitat i altres testimonis no tan directes, però amb arrels canongines, que han vist com ha canviat el municipi.

Així, s'hi poden llegir els records de persones clau en el procés i en la història local, alguns de fora vila, com els exalcaldes de Tarragona Joan Miquel Nadal i Josep Fèlix Ballesteros, o de qui va ser president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; i altres molt vinculats a l'Ajuntament, com Josep Canadell Veciana, alcalde canongí entre els anys 1983 i 1997.

El següent apartat del llibre mostra alguns dels indrets significatius de la Canonja, així com l'evolució que han viscut durant l'última dècada. A través de fotografies, s'hi poden contemplar els treballs que han permès la seva recuperació o millora. També s'hi mostren infraestructures nascudes sota el paraigua de la municipalitat. Tot seguit hi ha una miscel·lània de notícies vinculades a l'activitat política, social, econòmica i cultural de la Canonja. El llibre es clou amb un homenatge a les entitats locals.

La presentació de La Canonja, 10 anys de la Municipalitat s'ha fet al nou edifici d'usos polivalents Època, precisament situat a la Rambla 15 d'abril. L'acte ha comptat amb la presència de Josep Fèlix Ballesteros com a testimoni i també protagonista de l'acord per la recuperació de la municipalitat signat entre els dos consistoris. També hi ha estat Francesc Roig i Queralt en representació del teixit associatiu canongí, així com regidors i exregidors del municipi, els diferents testimonis presents en el llibre i representants de les entitats.

Durant la seva intervenció, l'alcalde Roc Muñoz ha destacat que la recuperació de la municipalitat «ha estat un procés fantàstic i complicat, però sobretot fet des del consens» i ha remarcat que en aquesta lluita iniciada per una associació de veïns sempre s'ha treballat per unanimitat.

L'acte ha acabat amb la projecció d'un vídeo amb la salutació de les deu persones que han aportat el seu testimoni en el llibre i un altre amb fotografies del 15 d'abril del 2010, dia en què el Parlament va aprovar la municipalitat plena i el poble canongí va sortir al carrer a celebrar-ho. L'alcalde ha tancat l'acte donant pas a la cançó Against the wind de Bob Seger.

La periodista Mercè Veciana ha coordinat el llibre.

Una decàda que ha fet història a La CanonjaOlívia Molet

tracking