Diari Més

Llibres

Sant Jordi planta cara al drac

Vint-i-dos autors del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre presenten les novetats de Sant Jordi

Els autors i autores del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre de Cossetània i 9 Grup Editorial.

Sant Jordi planta cara al dracGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Estem treballant com si fos un Sant Jordi normal i estem fent una campanya de Sant Jordi normal». Així s'expressava aquest dimarts Jordi Ferré, director de Cossetània edicions i 9 Grup Editorial durant la presentació dels títols dels autors del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La trobada prèvia a Sant Jordi es va fer al jardí de la Casa Canals de Tarragona, recuperant una tradició de l'editorial que va quedar estroncada l'any passat per l'embat de la pandèmia. Així i tot, Ferré explicava que el nombre de títols que es presenten en la campanya d'enguany «és similar al que es faria en un Sant Jordi normal», i que durant l'any passat la producció editorial no es va aturar. «El que sí que va passar és que alguns llibres van passar de campanya, si eren per Sant Jordi, van sortir al setembre, i en algun cas fins i tot n'hi ha algun que va saltar fins al 23 d'abril d'enguany», en referència a Sant Jordi i el drac, un conte de la saga del Patufet d'Hugo Prades i Roger Roig, que ha estat tot un any confinat perquè no tenia sentit publicar-lo fora de la Diada.

El catàleg editorial d'autors locals que es va presentar està format per 22 títols. Entre ells, llibres mediàtics, com Meleta de romer, de la presentadora del programa Cuines de TV3 Gessamí Caramés; contes infantils, com les últimes novetats del Patufet; d'excursionisme, com el llibre Rutes pels despoblats del Camp de Tarragona, de Gener Aymamí, o divulgatius, com el sisè volum de l'Enciclopèdia castellera coordinada per Xavier Brotons o El mestratge de la Sang de Tarragona, de Jordi Bertran. No hi falta tampoc la ficció, amb novel·les com Tsunami d'Albert Pijuan (guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler) o Nikola Tesla i els homes que no estimaven els coloms, de la tarragonina Auda Gascón, guardonat amb el Premi Vila d'Ascó. També s'han publicat dues obres amb el col·lectiu La Gent del llamp, l'Homenatge a Antoni Torrell i el poemari Ús de la paraula de Gabriel Guasch.

De cara al 23 d'abril, Jordi Ferré admetia que es fa difícil fer pronòstics, però aventurava que «segurament es repetirà el que ja va passar per Nadal, quan la gent va anticipar molt les vendes». L'editor confia que amb aquest esponjament de les compres es puguin evitar les aglomeracions, assenyalant que, en aquest sentit, també serà un factor clau el fet que enguany només hi haurà parades de llibreters professionals. «Això traurà volum als carrers», va manifestar.

Quant a les xifres de vendes, l'editor vallenc reiterava que «es fa difícil preveure qualsevol cosa en aquest sentit», però es mostrava optimista pel que fa a la resposta del comprador i a la manera com s'ha plantejat la diada.

Aquest 2021 Cossetània celebra el 25è aniversari. Els actes de celebració s'han posposat, però com a avançament ja s'ha presentat el nou logotip de l'editorial vallenca.

La presentació de Sant Jordi a la Casa Canals.

Sant Jordi planta cara al dracGerard Martí

tracking