Diari Més

Policial

Denuncien una empresa de Vila-seca que utilitzava fraudulentament gasoil bonificat

Aquest només pot ser utilitzat en maquinària agrícola, embarcacions i vehicles autoritzats

L'empresa havia instal·lat un dipòsit de mil litres amb el qual subministrava els seus propis vehicles.

Denuncien una empresa de Vila-seca que utilitzava fraudulentament gasoil bonificatGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil ha denunciat una empresa de Vila-seca dedicada a la fabricació, venda i subministrament de gel per l'ús fraudulent de gasoil bonificat tipus B en la seva flota de vehicles.

La benemèrita va realitzar un seguiment durant diferents dies i franges horàries per a poder interceptar els camions i furgonetes frigorífiques de repartiment. Finalment, el 3 d'abrilvan interceptar a un dels vehicles requerits a Riudoms. Allí livan realitzar una prova extraient gasoil i fent diversos anàlisis. En aquests van comprovar que el vehicle portava al seu dipòsit de combustible gasoil bonificat tipus B. Per tot això, es va interposar una acta-denúncia per incompliment de la Llei sobre Impostos Especials.

L'endemà, van seguir el mateix procediment amb un altre vehicle, donant també resultat positiu. Seguidament, agents del Servei Fiscal es van traslladar a les instal·lacions de l'empresa per parlar amb el responsable i procedir a la inspecció fiscal de la resta de la flota de vehicles. En totales van aixecar set actes-denúncies sobre ús indegut del gasoil.

Durant la inspecció, es va descobrir un dipòsit de combustible amb capacitat per a mil litres amb una mànega de proveïment de carburant contenint gasoil bonificat i amb la que se subministraven els vehicles de l'empresa.

El gasoil tipus B o gasoil bonificat té un tint especial de color vermell que el diferencia del color groguenc habitual. Se li aplica una exempció impositiva d'un 50% respecte a l'aplicat al combustible utilitzat en vehicles de transport. Aquest s'utilitzaper a maquinària agrícola, embarcacions i vehicles autoritzats. El seu ús fora dels àmbits descrits està prohibit.

Aquest tipus de fets comporta importants sancions econòmiques i en alguns casos el precinte i immobilització del vehicle per un període que va des d'un mes fins a un any.

tracking