Diari Més

Societat

Advocats de Tortosa i Tarragona participen en la querella de Gonzalo Boye contra la magistrada Maria Tardón i el fiscal Ignacio Lucas

Fins a 44 advocats d'associacions d'arreu de Catalunya han presentat una denúncia per encobriment d'assassinat i prevaricació

L'advocat Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu.

L'advocat Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat Gonzalo Boye i 44 lletrats més de les associacions d'Osona, el Maresme, Tortosa i Tarragona han presentat una querella contra la magistrada de l'Audiència Nacional Maria Tardón, el fiscal de la Fiscalia Especial Antidroga Ignacio Miguel Lucas i la lletrada Maria Ángeles Monedero per la possible comissió d'un delicte d'encobriment d'assassinat. Els denunciants afirmen que tots tres querellats van amenaçar un investigat d'expatriar-lo a Colòmbia pels indicis que el vinculaven a un assassinat, pressió que hauria servit perquè fes una declaració «falsa»que situa Boye enmig d'una trama de blanqueig de diners provinents del narcotràfic. La denúncia inclou, a més, un delicte de prevaricació que s'atribueix només a Tardón.

Segons informen els querellants, a hores d'ara les autoritats colombianes no han estat informades dels indicis que presumptament inculpen l'investigat, ni tampoc se n'ha deduït testimoni «per investigar-ho a Espanya com correspon».

Els denunciants subratllen que a partir d'aquesta «declaració falsa»s'ha imputat l'advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye «amb una manca total d'elements probatoris tal com ve succeint a Turquia, on més de 1.500 advocats defensors en processos amb rerefons polític han estat processats en els darrers 5 anys equiparant-los a grups terroristes».

Els impulsors de la querella fan referència al cas Sito Miñanco, que investiga blanqueig de diners provinents del narcotràfic. L'Audiència Nacional situa Boye a la trama després de la «declaració falsa»de l'investigat presumptament obtinguda per Tardón, Lucas i Monedero sota l'amenaça d'expatriar-lo a Colòmbia.

tracking