Diari Més

Municipal

L'alcalde de Salou critica el Port de Tarragona, a qui acusa «d'agressions al fons marí del nostre litoral»

Granados s'ha queixat de l'extracció de sorra del fons marí de Salou per portar-la «a un altre municipi», en referència a Vila-seca

Imatge del litoral des de la zona de la Talaia a Salou.

Imatge del litoral des de la zona de la Talaia a Salou.Ajuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Salou, Pere Granados, considera que l'Autoritat Portuària de Tarragona està malmetent el patrimoni natural i històric de la localitat costanera. Així ho va expressar en el plenari municipal d'aquest dimecres, en el qual, en referència a la zona de la Pedrera i la Talaia, al Cap Salou, demanava la implicació dels grups municipals per «lluitar contra les agressions al fons marí del nostre litoral».

En aquesta defensa, segons va expressar Granados, s'inclouen possibles accions legals contra el Port de Tarragona: «contractarem una empresa perquè faci un estudi i durem a terme les accions legals oportunes contra l'Autoritat Portuària, en defensa dels interessos del municipi de Salou».

L'alcalde es queixava de l'extracció de sorra del front litoral salouenc, «que va a parar a un altre municipi». En referència, en aquest cas, a la regeneració de sorra a la platja de la Pineda, a Vila-seca. Granados afegia que el problema no era tan sols l'extracció de sorra, sinó, «el dany que pot patir l'ecosistema de la zona».

L'alcalde de Salou va manifestar, durant el ple, les seves crítiques a la gestió «i l'actitud», de l'actual president de l'Autoritat Portuària, Josep M. Cruset. Aquesta actitud Granados la contraposava a l'anterior president, que havia signat un conveni amb l'Ajuntament.

L'alcalde va explicar que hi ha pendent una reunió a quatre bandes entre l'Ajuntament de Salou, la subdelegació del Govern, amb el seu representant de Costes, i l'actual president de l'Autoritat Portuària: «Una trobada que servirà per defensar, a més, els sistemes ecològics, tant de la Pedrera gran com de la Talaia, on hi ha espècies vegetals i zones boscoses de gran interès natural i ecològic, i de gran valor geològic», afegia.

tracking