Diari Més

La majoria de les residències de Tarragona i l'Ebre estan lliures de covid-19

Solament 4 dels 1.040 geriàtrics de Catalunya tenen encara brots

Un usuari de l'Onada fent exercici.

La residència L'Onada de la Ràpita dona per finalitzat el brot de covid-19© Meritxell Perpinyà Masip

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació completa d'un 92% de tots els interns i del 76% de treballadors de les residències de gent gran de Catalunya ha permès que un 97,9% dels 1.040 geriàtrics catalans estiguin ja lliures de coronavirus i que solament quatre tinguin encara brots de covid, un menys que la setmana passada.

Aquests quatre geriàtrics -dos a la ciutat de Barcelona, un a Tarragona i un a la Catalunya Central- suposen solament el 0,4% dels 1.040 que hi ha a Catalunya i encara tenen persones infectades, per la qual cosa estan classificats amb el color vermell.

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, 18 geriàtrics més (1,7% del total), tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són ja brots controlats.

La gran majoria, 1.018 residències (97,9%), dues més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts, han mort a les residències catalanes 4.555 persones per covid -dues d'elles en els últims 7 dies i cap des de dijous passat-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

Destaca la situació de les residències de gent gran de la regió Metropolitana Nord, de les Terres de l'Ebre i de l'Alt Pirineu i Aran, on totes estan ja lliures del virus. Al Camp de Tarragona hi ha un centre en color vermell, cinc en taronja i 54 en verd.

tracking