Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil intervé un mico tití d'uns set anys d'edat a Alcover

La tinença de qualsevol primat a Espanya està prohibida pel perill i la facilitat que tenen per transmetre malalties a humans  

El mico presentava un bon estat de salut.

La Guàrdia Civil intervé un mico tití d'uns set anys d'edat en AlcoverGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA)de la Guàrdia Civilha intervingut un micotitíde pinzell blanc, després de ser localitzat en un habitatge d'Alcover, ben cuidat i en aparent estat de bona salut.

Les actuacions es van iniciar en tenir coneixement de la possible tinença il·lícita d'un animal d'una espècie protegida pel perill d'extinció en la que es troba.

Agents delSEPRONAacompanyats d'una biòloga pertanyent a la FundacióFAADAi un membre de la Fundació d'Acolliment d'Animals ExòticsAAPPrimadomuses van personar al domicili d'Alcover. Allí van localitzar un exemplar de micotitíde pinzell blanc d'uns 7 anys d'edat, en bon estat de salut.

Després de comunicar a la propietària, que la tinença de primats per part de particulars està totalment prohibida, aquesta va lliurar voluntàriament l'animal. Se li va aixecar una acta d'aprehensió, per una infracció en matèria de contraban, lliurant l'animal, en qualitat de dipositària, a la FundacióAAPPrimadous, a disposició de l'Organisme de Duanes i Impostos Especials de Tarragona.

El micotití(Callithrixjacchus)és originari dels països centro americans, concretament del Brasil. Mesura entre 18 i 25 cm de longitud, pes entre 400 i 500gr., i la seva introducció per particulars a Espanya es realitza de manera il·legal.

La Guàrdia Civil i la FundacióPrimadomustenen signat un acord de col·laboració, pel qual aquesta associació es fa càrrec dels primats i altres mamífers exòtics intervinguts.

tracking