Diari Més

Successos

Els Bombers actuen en un incendi a la serra de Senan a la Conca de Barberà

L'incendi ha cremat 30 hectàrees i s'han mobilitzat més de 30 dotacions

Els Bombers actuen en un incendi a la serra de Senan a la Conca de Barberà

Els Bombers actuen en un incendi a la serra de Senan a la Conca de BarberàTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers actuen per extingir l'incendi que s'ha detectat a les 12:19 d'aquest diumenge a la serra de Senan, a la Conca de Barberà. El foc puja per la carena de la serra, que està situada a una zona de contravent. Afecta una zona de vegetació forestal entre el Cap de la Serra i Puig Coniller.

Fins al lloc s'han activat, en total, una trentena de dotacions dels Bombers amb camions d'aigua i vehicles lleugers de coordinació i de comandament, unitats del GRAF (Grup d'Actuacions Especial), dels EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i tres mitjans aeris (helicòpter bombarder i dos avions de vigilància i atac) de suport.

Segons apunten els Bombers, l'incendi hauria estat causat per una crema de restes vegetals agrícoles que s'ha expandit pel bosc de la serra de Senan i ha cremat 30 hectàrees. L'incendi es troba en una zona de difícil accés i molt condicionat pel vent. La prioritat és evitar que el flanc dret, on s'hi ha treballa amb línies d'aigua i el suport dels mitjans aeris, pugui obrir-se i arribar fins a la carretera de Senan, la T-232, per on l'incendi té més potencial. El cap de l'incendi ha quedat aturat a dalt de la carena pel vent i s'hi ha treballat amb eines manuals i el flanc esquerre, amb menys potencial, s'ha pogut estabilitzar amb eines manuals i el suport de mitjans aeris.

Poc abans de les 18.00 hores un focus secundari a la part baixa del flanc dret, que es troba a contravent, ha obert el flanc i ha obligat a recol·locar els mitjans dels Bombers en aquesta zona amb la previsió, a més, de que el vent comenci a reforçar.

No hi ha nuclis habitats propers ni masies aïllades a la zona de l'incendi, per la qual cosa no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.

tracking