Diari Més

Sanitat

El Pius Hospital de Valls fa un pas endavant per integrar-se al Catsalut

El document estableix les bases per reordenar els serveis sanitaris i modernitzar el centre d'hospitalari

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré; i la consellera de Salut, Alba Vergés; al centre de la imatge; en l'arribada al Pius Hospital de Valls.

El Pius Hospital de Valls fa un pas endavant per integrar-se al CatsalutACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pius Hospital de Valls ha fet una passa endavant aquest divendres amb la signatura d'un protocol d'intencions que permetrà que s'incorpori al CatSalut mitjançant la creació d'una nova empresa de gestió pública. El document estableix les línies bàsiques per treballar per la reordenació de la prestació dels serveis sanitàris a Valls i a la seva zona d'influència. L'acord també dissenyarà les inversions necessàries que permetran adaptar i modernitzar l'equipament.

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha avançat el calendari de les actuacions, però ha destacat l'experiència de processos com els dels hospitals de Reus, Móra d'Ebre i Berga. Totes les autoritats han subratllat que es tracta d'un pas importantíssim pel centre hospitalari.

La consellera de Salut ha afirmat que és «un pas imprescindible per enfortir el sistema de salut» que el Pius Hospital passi a formar part de la xarxa pública del Servei Català de la Salut (CatSalut). Així, segons ella, el Departament aporta una «solució» per garantir la viabilitat econòmica, la sostenibilitat i la millora de la qualitat i capacitat de resolució en l'atenció sanitària. Vergés ha fet aquestes declaracions aquest divendres després de signar el protocol d'intencions amb l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el director del CatSalut, Adrià Comella, i el president del Consell d'administració de Gestió Pius Hospital de Valls, Jordi Cartanyà.

El document marcarà el full de ruta perquè l'equipament, de titularitat municipal, passi a gestionar-se a través d'una organització ja existent íntegrament pública que dependrà del CatSalut. També farà una diagnosi dels recursos, actius i passius existents de l'assistència sanitària i sociosanitària per adaptar-los i modernitzar el centre. D'aquesta manera, segons Salut, es podrà donar resposta a les necessitats sanitàries de Valls i de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, que són la seva zona d'influència.

Amb tot, la consellera no ha explicat quin és el calendari de les actuacions fins que se signi el conveni definitiu pel traspàs de titularitat. «És millor anar avançant sense posar-nos aquestes fites, que ens les marquem internament; avui és el protocol d'intencions per la creació d'una empresa pública», ha destacat. A més, Vergés ha assenyalat que no es tracta només d'un canvi de titularitat sinó que es decidirà quins són els serveis i dispositius que la gent necessita. Tot i que ha assegurat que la diagnosi està feta, no ha concretat quines són les actuals necessitats i mancances del centre hospitalari.

Així, el protocol d'intencions preveu la constitució d'una comissió de treball entre l'Ajuntament i el CatSalut que haurà de concretar el projecte de reordenació i la transició per al canvi de gestió. En la seva intervenció, Comella també ha explicat que el Departament es podrà emmirallarà en els processos d'altres hospitals, com són els casos de l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, el de Móra d'Ebre o el de Berga.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha afirmat que l'acord suposa un pas importantíssim per la ciutat, ja que s'encara el present i el futur del Pius. «Es faran possibles aquelles inversions estratègiques necessàries; ens queda molta feina a fer i és un repte i projecte de ciutat», ha valorat.

El Pius és el centre sanitari de referència per a més de 64.000 persones de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà i, com a hospital municipal en l'actualitat forma part del sistema sanitari d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

tracking