Diari Més

Tarragona encara compta amb una residència amb casos de coronovirus de les 74 que hi ha a la demarcació

A Catalunya només 8 dels 1.040 geriàtrics tenen encara brots de coronavirus

Usuaris d'una residència tornant a les activitats rutinàries.

Tarragona encara compta amb una residència en estat greu enfront les 74 que estan lliures de covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació completa de més del 90% dels interns i del 80% dels treballadors de les residències de Catalunya ha permès que un 96% dels 1.040 geriàtrics catalans estiguin ja lliures de coronavirus i que solament vuit tinguin encara brots de covid, dos menys que la setmana passada.

Aquests vuit geriàtrics suposen el 0,77 % dels 1.040 que hi ha a Catalunya i encara tenen persones infectades, per la qual cosa estan classificats amb el color vermell.

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, 34 geriàtrics més (3,2% del total), 7 menys que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són ja brots controlats.

La gran majoria, 998 residències (96%), vuit més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

Al Camp de Tarragona hi ha un centre en estat greu, 2 es troben en fase d'estabilització i 57 es troben lliures de covid. A les Terres de l'Ebre, 17 es troben en color verd i només un en color taronja.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les quals no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts, han mort en les residències catalanes 4.550 persones per covid-cap en els últims 7 dies-, sense explicar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

Destaca la situació de les residències de gent gran de la regió sanitària de Girona, on totes estan ja lliures del virus i on aquesta setmana ha tancat una.

tracking