Diari Més

Economia

Els hostalers reclamen obrir les terrasses fins a les 22h i allargar el toc de queda per fer sopars

Les associacions del sector celebren la fi del confinament comarcal

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar.

Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona i la Federació d'Hostaleria de Lleida han celebrat la fi del confinament comarcal, però han reclamat al Govern obrir les terrasses fins a les deu de la nit, ja que l'activitat en aquests espais és «pràcticament innòcua»al virus. «Vist que no estan previstes compensacions o que aquestes seran mínimes, necessitem equilibrar les despeses i no generar més pèrdues. Fa massa temps que tenim fortes restriccions», han lamentat. Els hostalers han demanat també allargar el toc de queda fins a les onze de la nit per poder treballar els sopars.

Les associacions del sector han assegurat que no poden esperar quinze dies per treballar a les terrasses i han reclamat solucions immediates. «Demanem que es revisin les restriccions que s'han de publicar demà amb caràcter urgent, almenys per treballar les terrasses i, quan millorin mínimament les dades, als sopars», han assegurat.

En qualsevol cas, els hostalers han celebrat com una «excel·lent notícia»l'obertura del perímetre comarcal, així com la reactivació d'altres activitats afectades. Tot i això, han assegurat que no poden entendre el criteri tècnic pel qual es mantenen «fortes restriccions»en el seu sector, mentre que d'altres «amb riscos similars»poden treballar.

tracking