Diari Més

La majoria de les residències de la demarcació de Tarragona estan lliures de coronavirus

Només hi ha un centre que es troba en situació greu

Una cuidadora dona de menjar a una anciana en una residència a Madrid.

Prohibeixen les visites a 44 residències de Madrid per nous casos de Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació completa del 89% dels interns i del 70% dels treballadors de les residències de Catalunya ha permès que un 95% dels geriàtrics catalans estiguin ja lliures de coronavirus.

La millora de la situació epidèmica ha fet que solament 10 geriàtrics, que suposen el 0,96% dels 1.041 que hi ha a Catalunya, estiguin avui en una situació greu de coronavirus, 14 menys que fa una setmana, amb persones infectades i classificats amb el color vermell.

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, 41 geriàtrics més (4% del total), 21 menys que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, tot i que són brots controlats.

La gran majoria, 990 residències (95%), 35 més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font. Al Camp de Tarragona hi ha un centre en situació greu, sis en color groc i 53 en color verd. A l'Ebre, en canvi, els 18 centres estan lliures de covid.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts, han mort a les residències catalanes 4.550 persones per covid -tres d'elles en els últims 7 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

.tg {border-collapse:collapse;border-color:#93a1a1;border-spacing:0;} .tg td{background-color:#fdf6e3;border-color:#93a1a1;border-style:solid;border-width:1px;color:#002b36; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg th{background-color:#657b83;border-color:#93a1a1;border-style:solid;border-width:1px;color:#fdf6e3; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg .tg-g4wo{background-color:#eee8d5;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-alz1{background-color:#eee8d5;text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

tracking