Diari Més

Reconeixement

Magí Sunyer i l'associació FIC-CAT, Premis Tarragonès 2020

La pandèmia ha obligat a suspendre l'acte de lliurament dels guardons

Fotografia de recurs de l'acte de lliurament de l'edició del 2019.

Magí Sunyer i l'associació FIC-CAT, Premis Tarragonès 2020Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Tarragonès ha comunicat el nom dels guanyadors delsPremis Tarragonès 2020. Lasituació sanitària arran de la pandèmia va impedir també celebrar, la passada tardor, l'acte de lliurament dels guardons i s'espera que es pugui recuperar més endavant.

L'ens, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment, amb el patrocini de Repsol, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

XXI Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura

El jurat ha acordat concedir la beca al projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l'economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria de Sara Masalias i Ramon Gabriel.

La Beca s'atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l'objectiu d'anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 euros i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

XIX Premi Creació Lucius Anneus Florus

Aquest guardó ha recaigut en l'escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l'àmbit de la creació literària. Sunyer s'ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d'estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

L'objectiu d'aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d'una persona o grup vinculat a la comarca.

XIX Premi de Difusió Eutyches

El jurat ha acordat concedir-lo l'associació FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana. Destacant la tasca transversal del Festival amb l'impuls d'accions educatives als centres docents per tal de promoure l'aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. A més del seu compromís i la seva implicació al territori.

L'objectiu d'aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

tracking