Diari Més

Laboral

Un 38,46% de les tècniques especialistes en educació infantil de Tarragona secunden la vaga

El sector es manifesta contra l'«abús» de temporalitat davant del Departament d'Educació i a la plaça Sant Jaume

Des de Tarragona ha sortit un autobús cap a Barcelona.

Un 38,46% de les tècniques especialistes en educació infantil de Tarragona secunden la vaga@Deixadeserilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 22,54% de les tècniques especialistes d'educació infantil (TEEI) ha secundat la primera vaga del sector a Catalunya convocada per aquest divendres, segons dades del Departament d'Educació fins a les 12.00 hores. Aquestes xifres corresponen als centres que han comunicat el seguiment, un total de 142 persones del sistema públic. Per serveis territorials, on hi ha més seguiment és a Terres de l'Ebre, amb un 41,67%, i a Tarragona, amb un 38,46%. La Plataforma d'Interines TEEI i la CGT han convocat l'aturada, que compta amb el suport d'altres sindicats com l'USTEC, en contra de l'«abús de temporalitat»que pateix el sector des de fa 15 anys. Les TEEI s'han concentratprimer davant del Departament d'Educació i més tard a la plaça Sant Jaume.

El seguiment més baix fins al migdia es donava a Girona, amb un 3,41%. A Lleida era del 15,63%, a Barcelona Comarques del 18,39%, a Catalunya Central del 19,05%, al Maresme i Vallès Oriental del 20,24%, al Baix Llobregat del 22,95%, al Vallès Occidental del 24,42% i al Consorci d'Educació de Barcelona del 36,73%.

Les treballadores critiquen que porten des del curs 2004-2005 treballant en aules d'infantil de P3 amb places d'interinatge. Afegeixen que les oposicions que s'han convocat ara arriben molt tard i amb un número de places inferior tant a les necessitats com a les treballadores actuals. La CGT ha reclamat aturar aquestes oposicions, punt que no comparteix USTEC, i negociar amb Educació un acord per garantir l'estabilitat de les TEEI com a treballadores públiques.

En concret, s'han convocat 756 places, quan hi ha 883 TEEI treballant actualment. La Plataforma i la CGT calculen que les necessitats arriben a 1.800 places. La vaga és una de les vies per denunciar aquesta situació però també s'han iniciat accions judicials.

A banda de la situació contractual, critiquen que tampoc se'ls reconeix la seva tasca educativa i demanen valorar tot el personal que contribueix al funcionament de les escoles.

tracking