Diari Més

Les vacunes milloren la situació de les residències de Tarragona, només 5 en situació greu

La gran majoria dels geriàtrics de Catalunya estan en situació verda i lliures del virus

Imatge de les infermeres vacunant a una resident.

Una de les infermeres que va vacunar contra la covid-19 en una residència de Lleida dona positiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació de tots els interns i treballadors de les residències de Catalunya ha permès que només 29 geriàtrics, que suposen el 2,8% dels 1.041 que hi ha a Catalunya, estiguin avui en una situació greu de coronavirus, 22 menys que fa una setmana, amb persones infectades i classificades amb el color vermell.

Segons dades facilitades a EFE pelDepartamentdeSalut, altres 81 geriàtrics (7,8% del total), 48 menys que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats.

La gran majoria 931 residències (89,4%)-, 70 més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

ElDepartamentdeSalutclassifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Fins aquest dimarts, han mort en les residències catalanes 4.545 persones percovid-set d'elles en els últims 7 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

La regió sanitària Metropolitana Sud és la que té aquesta setmana més residències classificades en color vermell (9), sis menys que la setmana anterior, seguida de Barcelona Ciutat (6), una més, el Camp de Tarragona (5), sis menys que fa set dies, i la regió Metropolitana Nord (4), quatre menys que la setmana passada.

La situació avui de les residències geriàtriques a Catalunya és la següent:

tracking