Diari Més

Televisió

El programa de TVE 'Crónicas' visita Tarragona en el reportatge 'Vecinos de riesgo'

El reportatge explica el succés de l'explosió d'IQOXE i l'incident nuclear de Vandellòs I, el 1989

Imatge de la indústria petroquímica de Tarragona.

El programa de TVE 'Crónicas' visita Tarragona en el reportatge 'Vecinos de riesgo'TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de TVE 'Crónicas' estrena el reportatge 'Vecinos de riesgo' i recorda els perills de viure prop d'una instal·lació potencialment perillosa, centrant-se en els veïns de Tarragona i el País Basc que han viscut greus episodis que han posat en perill les seves vides.

A Tarragona, el programa parla de la investigació i el procés judicial l'explosió de l'empresa IQOXE fa un any. Un accident que va deixar amb la por ael cos dels veïns dels barris més pròxims a la indústria de Tarragona. En l'accident van morir tres persones, dos treballadors i un veí que era a la seva casa.

També a Tarragona es recorda a més l'incident nuclear més greu en la història d'Espanya, el de Vandellòs I, el 1989. Llavors segons el Consell de Seguretat Nuclear va haver-hi risc imminent perquè es va estar molt prop de que la radioactivitat sortís a l'exterior i afectés els habitants de la zona.

Pel que fa al País Vasc, el programa es fa ressó de la catàstrofe mediambiental de l'abocador deZaldibar, que es va esfondrar, va causar la mort de dos treballadors i va afectar milers de persones que viuen als pobles del seu entorn. El cas està en el jutjat.

tracking