Diari Més

Medi Ambient

Aprovat el conveni perquè els municipis de la Conca de Barberà rebin aigua de l'Ebre

El document regula la connexió del Consell Comarcal amb el Consorci d'Aigües de Tarragona

Els municipis fa anys que pateixen mancances d'abastament d'aigua potable per al consum dels seus habitants.

Aprovat el conveni perquè els municipis de la Conca de Barberà rebin aigua de l'EbreConsell Comarcal Conca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nou municipis de la Conca de Barberà beneficiats pel projecte d'abastament amb aigua de l'Ebre han aprovat als seus plenaris el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per regular la connexió amb el Consorci d'Aigües de Tarragona. D'aquesta manera, el consell actuarà com a entitat subministradora d'aigua als ajuntaments. El projecte s'executarà en tres fases i s'estima que tindrà un cost d'11,7 MEUR, finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Tarragona i els municipis. Tot plegat permetrà que Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb acabin amb els problemes d'abastament d'aigua potable.

La primera fase del projecte preveu l'extensió de la xarxa d'abastament d'aigua del CAT fins a Forès i té un pressupost de 4,2 MEUR. La segona, preveu portar l'aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt, amb una inversió de 2,8 MEUR. La darrera contempla portar l'aigua fins als altres municipis i té un pressupost de 2,7 MEUR. L'ACA ja ha publicat les bases per a la subvenció de la segona fase.

Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 euros, mentre que la resta la posaran la Diputació de Tarragona i l'ACA, que ja ha concedit un ajut inicial de 3,1 MEUR per a la primera fase. A banda, la Diputació prestarà assistència tècnica en el projecte i el Consell Comarcal en coordinarà l'execució.

El president de l'ens comarcal, Magí Trullols, s'ha mostrat satisfet amb el procés del projecte, que permetrà millorar la qualitat i la quantitat d'aigua que arriba a aquests municipis, que fa anys que pateixen mancances d'abastament d'aigua potable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de la que tenen disponible.

tracking