Diari Més

Societat

Molta tensió a Torredembarra en la concentració en suport als MENA agredits dijous

Un centenar de persones van condemnar el «racisme» del grup de torrencs que va perseguir els joves migrants

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova jornada de tensió i ambient caldejat a Torredembarra. Prop de 100 persones es van concentrar ahir a les 12 hores a la plaça Joaquim Boronat, més coneguda com a plaça de les Monges, per condemnar el que consideren que van ser un atac «racista i feixista» envers els MENA del municipi del Baix Gaià. Va ser dijous quan un grup de torrencs, en acabar la manifestació veïnal per exigir més seguretat, van increpar als ocupes a l'habitatge del carrer de les Mimoses i van perseguir els joves migrants del centre de MENA de l'avinguda de Montserrat, causant-hi destrosses i agredint un parell de nois, un dels quals va ser ferit de gravetat. Aquest mateix grup de torrencs, una quarantena, van fer acte de presència a la manifestació d'ahir per defensar que no són racistes, sinó que volen estar segurs al seu poble.

Abans que l'organització de la concentració llegís el manifest, ja es van viure moments de tensió. Bàsicament, discussions de to pujat entre els antifeixistes que defensaven els MENA i demanaven que no fossin criminalitzats i alguns veïns de Torredembarra, molts dels quals van perseguir els joves marroquins pels carrers del municipi i entre els quals també hi ha musulmans, un fet que van voler destacar durant les picabaralles que no van arribar a les mans, més enllà d'algunes empentes i molts insults.

En el manifest, els concentrats van condemnar «les agressions de caràcter racista» viscudes dijous al municipi i demanaven a «les autoritats que es personin com acusació particular» contra els fets, perquè «l'atac no pot quedar impune». Per altra banda, defensaven que «compartim les preocupacions dels veïns», però demanaven que no es vinculés la inseguretat a l'origen de les persones. En acabar la lectura del manifest, es van tornar a produir les discussions. Tot semblava indicar, per la tensió que es vivia, que la situació acabaria malament. No va ser així, tot i que el moment més conflictiu es va produir quan un dels MENA va pujar amb un megàfon a un banc per dir la seva i el grup de torrencs s'hi va acostar de forma amenaçant i insultant-lo. Les educadores del centre el van obligar a marxar.

Quatre furgons dels Mossos amb una desena d'antiavalots i tres dotacions amb sis o set agents més s'ho van mirar tot des de fora i no van intervenir en cap moment, tot i la perillositat de la situació.

En la concentració hi va ser present Laia Estrada, elegida diputada de la CUP per Tarragona a les últimes eleccions al Parlament. Va defensar que cal un «programa de rescat social valent per solucionar el que és un problema de desigualtat creixent, encara més en pandèmia».

Un dels moments de discussió entre els antifeixistes i els veïns de Torredembarra.

Molta tensió a Torredembarra en la concentració en suport als MENA agredits dijousOlívia Molet

Moments d'alta tensió a Torredembarra.

Tensió a Torredembarra a la concentració en suport dels menors tutelats d'aquest diumengeDiari Més

tracking