Diari Més

Successos

Afers Socials condemna l'agressió que van patir dos nois del centre de menors de Torredembarra

Una manifestació pacífica per reclamar més seguretat al municipi va acabar amb destrosses a l'equipament per part d'un grup reduït

Un grup ha fet destrosses a les portes i finestres del centre de menors situat a l'avinguda Montserrat.

Afers Socials condemna l'agressió que van patir dos nois del centre de menors de TorredembarraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies condemna l'agressió que van patir ahir al vespre dos nois residents al centre de menors de Torredembarra, un d'ells amb ferides greus, així com l'atac que ha provocat importants destrosses al centre.

El Departament qualifica l'atac de «molt greu» i recorda que els centres de protecció de menors són serveis públics que acullen les persones més vulnerables de la societat. Per això titllen d'«inacceptable que hi hagi qui vulgui focalitzar l'odi cap a les persones que més hauríem de protegir».

El Departament ha reiterat el seu rebuig frontal a aquestes actituds violentes als espais on viuen els menors sota la tutela de l'administració i ha anunciat que, com ha fet en les altres ocasions, ja ha posat en marxa el seu equip jurídic per denunciar aquests fets. Les agressions i l'incident es van produir després que es produís una manifestació pacífica a Torredembarra per reclamar més seguretat ja que un grup de joves estrangers tenen a gran part del municipi atemorit.

AIDL MUNDIAL condemna els actes

AIDL MUNDIAL també ha expressat en un comunicat la sevapreocupació pels fets i els hacondemnat. Segons l'entitat, aquests han estat provocats «per l'extrema dreta, que aprofitant-se de les reivindicacions manifestades de forma pacifica pels veïns del municipi, per incitar a l'odi i violència contra els joves d'origen Magrebí, amb l'objectiu de destruir la bona convivència».

L'entitat ha volgut fer una crida a la calma i la tolerància, a més dedonar suport i reconèixerla feina que realitzen els cossos policials per mantenir l'ordre. Finalment, proposena les institucions i administracions públiques juntament amb el teixit social de Torredembarraa crear una taula de convivènciaque faciliti el restabliment de la convivència al municipi.

tracking