Diari Més

Policial

L'enxampen després de robar un sobre amb 3.000 euros d'una furgoneta a Riudoms

Un dels agents va ser arrossegat cinc metres pel terra quan va evitar que dos dels implicats en el robatori fugissin en cotxe

Mossos d'Esquadra

Mossos d'EsquadraMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella de Mossos d'Esquadra fora de servei van detenir ahir a Riudoms una dona, de 32 anys, de nacionalitat cubana i veïna de Móstoles com a presumpta autora dels delictes de robatori amb violència i atemptat a agents de l'autoritat.

Els fets van ocórrer sobre les 10.40 hores a la Plaça de l'Església de Riudoms quan la parella d'agents es trobava dins del seu vehicle i van observar com una dona picava la finestra de la furgoneta que tenien davant i un home se'ls apropava amb intenció de dir-los alguna cosa.

Aquesta acció els va resultar sospitosa i va ser quan van observar com un tercer individu obria la porta del copilot de la furgoneta i sortia corrents juntament amb la detinguda.

Immediatament l'agent va sortir del seu vehicle darrera dels lladres però aquests van pujar a un cotxe. El mosso va obrir la porta del copilot per intentar aturar-los i va ser quan el conductor va accelerar de forma brusca i va arrossegar-lo cinc metres amb la intenció de fugir posant en greu risc la seva integritat física. Però l'agent va agafar-se al volant i va aturar el vehicle invalidant la palanca de canvi i traient la clau de contacte.

En aquell moment, els dos homes van sortir corrents direcció carrer Arenal i un d'ells va forcejar amb l'agent i va caure al terra el sobre de la víctima amb 3.000 euros.

D'altra banda, la dona va poder ser retinguda per un ciutadà i detinguda pels mossos pel robatori amb violència i atemptat als agents de l'autoritat.

Els agents van recuperar el vehicle que havien fet servir en el robatori i es van fer gestions per tal de retornar-lo a l'empresa de lloguer.

En l'escorcoll del cotxe es va localitzar un inhibidor que serveix per anul·lar els comandaments a distància dels vehicles i les víctimes creuen que han tancat correctament però aquest està obert.

Els agents van poder recuperar els diners que la víctima havia extret de l'entitat bancària i lliurar-los-hi una vegada fetes les gestions corresponents a comissaria.

Aquest grup de delinqüents actuaven de manera coordinada i el modus operandi que realitzen és el de controlar persones que recullen diners de les entitats bancàries i els fan un seguiment fins que poden aprofitar per despistar-los i prendre'ls tot allò que han extret. Sovint les persones que poden ser víctimes d'aquests fets són persones grans i és important seguir els consells de seguretat per tal d'evitar situacions de risc.

La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra consideren que tenen prou elements per poder detenir els altres autors del robatori.

La detinguda passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

tracking