Diari Més

Sánchez fa una crida a concentrar «tots els vots d'esquerra» en el PSC en un acte a Salou

El president espanyol diu que els comicis són el 14-F perquè els independentistes no van acordar un nou president

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió amb els agents socials a la Moncloa.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet una crida a concentrar «tots els vots d'esquerra» el 14-F en el PSC en un acte a Salou. Sánchez ha dit que el canvi «només és possible amb Illa». Ha dit que «tot el que és dolent s'acaba, com l'etapa del PP al govern espanyol; l'austeritat d'Europa, la presidència de Trump, i ara a Catalunya és hora que acabi la divisió». A falta d'una setmana per a les eleccions, i després de la discussió per la data i la conveniència de celebrar-les ara, Sánchez ha criticat els qui «volien retirar les urnes». I ha dit que els comicis són el 14-F perquè «els independentistes no van ser capaços de posar-se d'acord en triar un nou president» després de la inhabilitació de Quim Torra.

Sánchez ha celebrat que el vot per correu s'ha incrementat un 350% i hi veu «el compromís de participar i les ganes de canviar que té la societat catalana». El líder del PSOE ha retret els independentistes que «les seves decisions equivocades han debilitat» Catalunya. I els ha culpat de la marxa d'empreses «per inseguretat jurídica» i de l'elevada taxa d'atur juvenil.

El president del govern espanyol ha dit que «només hi ha un candidat que fa propostes i que parli del futur», Illa, i que els demés «donen voltes i voltes i voltes al passat per seguir en la nòria de la decadència, dels retrets i de la divisió».

«La dreta té les seves pròpies primàries entre el Cs, Vox i el PP, que ara té en campanya a Bàrcenas», ha dit Sánchez, que creu que els independentistes «també fan les seves primàries» en aquests comicis. «Els únics que estan preocupats pel futur són els companys del PSC», ha resumit.

Per tot plegat ha cridat a votar pel PSC el 14-F i que es pugui formar un Govern «que sàpiga assumir el moment històric, sense causes perdudes, sense banderes que divideixen, sense màrtirs ni fantasies polítiques, centrats en la realitat». De fet, Sánchez ha dit que no hi ha un «efecte Illa», sinó un «afecte Illa», que és el que sent per Catalunya: «Serà recíproc i t'ho demostraran amb el seu vot», ha afegit.

tracking