Diari Més

Tradicions

Valls salva la tradició a les festes de la Candela d'un any sense decennals

L'Escultura de La dona que es pentina, obra d'Esteve Monegal, ha tornat a la plaça del Pati

Coincidint amb la festa i per adaptar-se a les noves mesures, es van realitzar tres oficis a l'església.

Valls salva la tradició a les festes de la Candela d'un any sense decennalsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls ha celebrat avui la festivitat de la Candela salvant els actes més tradicionals, com els oficis religiosos, en un any en què la capital de l'Alt Camp s'ha resignat a no celebrar les decennals a causa de la pandèmia per la covid.

Per tal d'adaptar-se a les mesures de prevenció dictades per evitar el contagi de la covid-19, a la parròquia de Sant Joan s'han celebrat tres oficis que han tingut un aforament limitat. D'altra banda, no s'ha celebrat la processó matinal pels carrers del centre històric i la Mare de Déu s'ha tret fora del cambril per disposar de més espai per a la seva veneració.

Els oficis, però, no han estat els únics actes que han marcat el dia gran de la festa. Al migdia, la ciutat ha ofert un reconeixement a dos representants dels Vallencs de Fora Vila a la plaça del Pati on avui ha tornat l'escultura La dona que es pentina, obra d'Esteve Monegal. La restitució de la peça a la plaça s'ha fet, coincidint amb els 100 anys d'ençà que els Vallencs de Fora Vila l'han regalat a la ciutat, l'any 1921. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, però no ha estat obert al públic i s'ha vistat també la font que du el mateix nom, La dona que es pentina, que s'ha restaurat pel seu centenari per retornar-la a la seva imatge original.

Dilluns al vespre, l'església de Sant Joan era l'escenari de la representació del Ball de la Moixiganga, també readaptat, amb 16 balladors en comptes de 24.

tracking