Diari Més

Arquitectura

El celler Clos Pachem de Gratallops, menció del Premio Arquitectura de CSCAE

L'obra de l'estudi HArquitectes resol un projecte molt complex, inserit en un centre històric

Imatge de l'entrada.

El celler Clos Pachem de Gratallops, menció del Premio Arquitectura de CSCAEClos Pachem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Cellers Clos Pachem, situats al municipi de Gratallops al Priorat, han rebut una Menció Especial del jurat del Premi d'Arquitectura 2020 atorgat pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE).

Segons informa el CSCAE, el jurat del premi ha concedit aquesta Menció Especial a aquesta obra, de l'estudi HArquitectes, per la forma en la qual els seus autors han resolt un projecte molt complex, inserit en un centre històric.

Destaca que els responsables del projecte han sabut construir «de forma minuciosa una gran riquesa d'espais en una molt bona transició i contextualització entre l'interior i l'exterior».

També es destaca del projecte l'atenció al confort climàtic en la seva forma passiva, tant de les persones com del vi.

En aquesta edició, el Complex Turístic d'Albeida, a la Corunya, i les Directrius d'Ordenació Territorial del País Basc s'han endut els premis d'Arquitectura i Urbanisme 2020 del CSCAE.

Encara que en àmbits diferents, els dos projectes guardonats conjuguen els valors arquitectònics amb la sostenibilitat, optimització de recursos i aspiren al reequilibri entre els hàbitats urbà i natural, en sintonia amb els objectius de l''Agenda 2030' de l'ONU, segons els membres dels jurats.

El jurat del Premi d'Arquitectura ha estat format pels arquitectes Toni Gironès, com a president en representació del president del CSCAE; José Manuel Gallego Jorreto, Alberto Camp Baeza (Medalla d'Or de l'Arquitectura 2019), Dolores Alonso, Elisa Valero, i la secretària general d'Agenda Urbana i Habitatge, Elena Simón.

tracking