Diari Més

El Camp de Tarragona és la regió de Catalunya amb més residències en situació greu de coronavirus

Un total de 29 geriàtrics, dels 78 que hi ha a la província, es troben en situació vermella

Una cuidadora dona de menjar a una anciana en una residència a Madrid.

Prohibeixen les visites a 44 residències de Madrid per nous casos de Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 29 residències d'ancians, de les 78 que hi ha a la província de Tarragona, estan avui en una situació greu de coronavirus. D'aquestes, dues es troben a la Regió sanitària de les Terres de l'Ebre i 27 al Camp de Tarragona, la zona més afectada de Catalunya, segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut.

La segueixen la ciutat de Barcelona, amb 21, la regió sanitària Metropolitana Nord, també amb 21, i la Metropolitana Sud, també amb 21.

Pel que faCatalunya, d'un total de 1.044 residències d'ancians, el 10,7% (112) estan avui en una situació greu de coronavirus. Altres 142 geriàtrics de Catalunya (13,6% del total), 23 més que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, tot i que són brots controlats. La gran majoria -790 residències (75,7%)- estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les quals encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les quals tenen casos confirmats, peròque estan en fase d'estabilització, i verd per les quals no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts han mort a les residències catalanes 4.462 persones perCovid-19 -31 d'elles en els últims7dies-, sense explicar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

tracking