Diari Més

Policial

Desarticulada una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana a Salou i Cambrils

Adquirien substancies estupefaents a productors de la província i les exportaven a diversos països de la UE  

Imatge de la droga intervinguda.

Desarticulada una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana a Salou i CambrilsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil en el marc de l'operacióhojaresha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana a través d'empreses de paqueteria. El dispositiu es va dur a terme a Salou, Cambrils, Barcelona i Rubí. En aquest s'han detingut 6 persones de nacionalitat de Països Baixos, el Marroc i Veneçuela i s'han intervingut 102 quilos de cabdells de marihuana, 11 quilos d'haixix, 14.300 euros en metàl·lic i diversos dispositius electrònics relacionats amb l'activitat.

L'operació es va iniciar a mitjans del 2020, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en les instal·lacions d'una coneguda empresa de transport internacional de paqueteria aSteenokkerzeel(Bèlgica), les autoritats policials havien interceptat un enviament de 40 quilos de cabdells de marihuana, envasada al buit, oculta en un enviament declarat com a mobiliari de jardí, amb origen a Tarragona.

Després d'iniciar una investigació, es va poder comprovar que des de mitjans del 2019 una persona realitzava enviaments periòdics de paquets tancats i paletitzats, declarats com a mobiliari de jardí amb origen a Tarragona i destinació diferents ciutats de Països Baixos, França i Bèlgica. En total es van comptabilitzar mes de 30 operacions en menys d'un any. Aquests enviaments es realitzaven a través d'una mercantil legal dedicada a la comercialització i reparació de tota mena de motors, principalment per vaixells de gran tonatge.

A principis de 2020, els membres de l'organització van canviar la metodologia dels enviaments utilitzant documentació falsa en altres noves mercantils.

A l'agost els agents van aconseguirintervenir un enviament declarat com a mobiliari de jardí contenint 20 quilos de cabdells de marihuana envasada al buit. Més tard esva interceptar un nou enviament de tres paquets quecontenia 21 quilos de la mateixa substància.

L'organització adquiria substàncies estupefaents a productors de la província i a través de connexions internacionals les exportaven a diversos països de la Unió Europea.

Durant el dispositiu,es van realitzar cinc entrades i registres en una nau industrial de la localitat deRubi, un comerç de restauració a Salou i tres domicilis a Barcelona, Salou i Cambrils.

La GuàrdiaCivilva detenir 6 persones de nacionalitat Països Baixos, el Marroc i Veneçuela, entre els quals es trobava el cap de la xarxa. També es va prendre declaració a dues persones com investigades per la seva presumpta implicació en els fets investigats.

En total es van intervenir un total de 102 quilos de cabdells de marihuana envasada al buit, 11 de quilos d'haixix i 14.300 euros en metàl·lic que es trobaven en un doble fons d'un dels vehicles utilitzats per l'organització.

L'operació ha estat dirigida pel jutjat d'instrucció 6 de Tarragona icinc dels sis detinguts van ingressar a la presó preventiva sense fiança.

tracking