Diari Més

Habitatge

Valls amplia el parc públic d'habitatge amb l'adquisició de cinc pisos socials

La compra s'eleva a 175.000 euros finançats a parts iguals entre l'Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Imatge d'arxiu del carrer Paborde de Valls.

Valls amplia el parc públic d'habitatge amb l'adquisició de cinc pisos socialsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls segueix ampliant el parc públic d'habitatge. Aquest dilluns s'ha materialitzat la compra de cinc habitatges situats al carrer Paborde. L'adquisició s'ha fet per meitats i proindivís al 50% entre l'Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Ramon Font, regidor d'Habitatge, i Josep Maria Juncosa, cap del Servei Territorial d'Habitatge de Tarragona, han estat presents per formalitzar l'operació, en representació del consistori i de la Generalitat, respectivament. La compra conjunta és fruit d'un conveni entre ambdues parts. S'estableix que l'Ajuntament farà la gestió directa d'aquests pisos, destinats a un ús social. L'operació de compra suposa una inversió de 173.000 euros que les dues administracions finançaran a parts iguals.
De fet, als cinc habitatges adquirits se n'afegeixen quatre més, ja que l'AHC cedirà quatre pisos a l'Ajuntament de Valls per a la seva gestió, els quals, es troben localitzats en aquella mateixa zona. Així, doncs, seran nou els habitatges amb els quals comptarà el consistori en aquest punt i que venen a incrementar el parc públic d'habitatge de la ciutat.

D'aquests quatre pisos de l'AHC, dos estan ubicats al bloc número 8 del carrer Paborde, un, al bloc 6 i, el restant, al carrer Jaume I. El següent pas a dur a terme després de la compra serà la rehabilitació dels habitatges perquè s'han de fer millores en el seu interior, així com a les zones comunes, segons informen fonts municipals.

El bloc 6 del carrer Paborde serà d'habitatge cooperatiu

Si la compra conjunta entre Ajuntament i AHC fa referència al bloc 8 del carrer Paborde, just al costat, al número 6, la cooperativa Sostre Cívic ha adquirit recentment 13 pisos que destinarà a habitatge cooperatiu. Per a aquesta operació, Sostre Cívic i el consistori vallenc van signar un conveni de col·laboració pel qual l'Ajuntament aporta 60.000 euros a la cooperativa repartits en dues anualitats.

tracking