Diari Més

Municipal

«Hem organitzat uns petits actes per agrair als veïns la seva bona actitud»

Han organitzat una Festa Major en format reduït, que començarà avui amb el pregó i les distincions honorífiques en format virtual

El batlle assegura que sempre han actuat amb «molta precaució».

«Hem organitzat uns petits actes per agrair als veïns la seva bona actitud»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es presenta la Festa Major d’hivern?

—Enguany està afectada directament per les restriccions de la covid-19. Hi ha una sèrie d’actes que no es poden fer, però vam pensar que d’altres, com el pregó i el lliurament de les distincions honorífiques, es podien fer en format virtual. Creiem que no havíem d’anul·lar la festa. És molt difícil, perquè es caracteritza per la participació i enguany els actes són molt reduïts.

—Parli’m dels actes.

—Avui es podrà veure per Youtube el pregó i les distincions honorífiques. Tenim com a pregonera a María José Figueras, la rectora de la URV. De ben segur, ens oferirà un pregó molt il·lustratiu del moment que estem vivint i també parlarà de la relació del poble amb la universitat. Demà fem les Matinades, amb els Grallers de Constantí i la Corranda; la missa en honor a Sant Sebastià i les portes obertes al conjunt monumental de Centcelles. Dissabte farem un contacontes a l’exterior de la biblioteca. També tenim una exposició fotogràfica sobre Centcelles a la plaça de les Escoles Velles, que ja es va poder veure al MNAT.

—A qui s’entregaran les Distincions Honorífiques?

—Donem el Premi Centcelles al Mèrit Cultural 2020 al Joan Reig. La medalla de la vila, a títol pòstum, a Óscar Atance Rovira, una de les víctimes de l’accident d’IQOXE. També reconeixem els esportistes Èlia Canales i Ángel Darío així com a Lluís Dalmau, propietari del bar SD Ca Mellado, que enguany s’ha jubilat. El Premi Tulcis al Mèrit Social va pels voluntaris de la covid; totes aquelles entitats i persones que han col·laborat en moltes tasques solidàries, sobretot a l’inici del primer confinament. I entreguem els diplomes als voluntaris del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple i les escoles públiques Mossén Ramón Bergadà i Centcelles.

—Fer una festa en format reduït també respon a la necessitat de destinar els màxims recursos al pla de xoc per a la reactivació econòmica?

—Exacte. La nostra prioritat és dedicar un fort esforç inversor a aquest pla de xoc, que influeix en dos milions d’euros del pressupost municipal i directament en 700.000 euros en polítiques actives, dedicades a les famílies, a les empreses i a les entitats. Cal dir que, des de l’esclat de la pandèmia, hem apostat per actuar amb molta precaució. Vivim una situació molt greu i tots hem d’anar en consonància amb la normativa.

—Per últim, què els hi vol dir a tots els veïns, enguany que els toca viure una festa diferent?

—Sobretot els volem enviar un missatge d’agraïment. Ha estat un any molt complex, no només per les complicacions sanitàries sinó també per la càrrega psicològica. Organitzar aquests petits actes és una manera d’agrair-los la seva bona actitud i enviar-los un alè d’esperança. Esperem que al llarg de l’any gran part de la població estigui vacunada i puguem començar a fer una vida més semblant a la que teníem abans de la pandèmia, encara que quedi molt per fer.

tracking