Diari Més

Dinou residències de Tarragona estan en situació greu, set més que fa una setmana

Al conjunt de Catalunya ha empitjorat la situació dels geriàtrics, ja que 137 estan en vermell

Imatge d'arxiu d'una residència catalana durant un ofici.

Dinou residències de Tarragona estan en situació greu, set més que fa una setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 137 residències d'ancians, que suposen el 13,1% de les 1.045 que hi ha a Catalunya, estan avui en una situació greu de coronavirus, 34 més que fa una setmana, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut.

119 geriàtrics més (11,3% del total), els mateixos que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats. La gran majoria -789 residències (75,5%)- estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les quals tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

Fins avui, dimarts, han mort a les residències catalanes 4.431 persones per covid -22 d'elles els últims 7 dies-, sense explicar els residents que han mort en hospitals o a centres sociosanitaris.

La regió sanitària Metropolitana Nord és la que té més residències classificades amb el color vermell (43), 17 més que la setmana passada, seguida de la regió Metropolitana Sud, amb 26 -tres més-.

El Camp de Tarragona té 19 residències en vermell -set més que fa una setmana- amb brots actius, i 5 en groc, mentre 361 més estan lliures del virus. A les Terers de l'Ebre, ja no hi ha cap residència en vermell, 7 en groc i 11 en verd.

La situació aquesta setmana de les residències geriàtriques a Catalunya és la següent:

tracking