Diari Més

Tradició

Cavalls anglesos pura sang correran diumenge al Cós de Sant Antoni de Vila-seca

Les tradicionals curses es faran sense públic, però es podran seguir en directe per TAC12

El 2020 el Cós es va cancel·lar per la pluja i per això s'ha buscat una alternativa per a mantenir-lo.

Cavalls anglesos pura sang correran diumenge al Cós de Sant Antoni de Vila-secaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de la Torre d’en Dolça de Vila-seca acollirà diumenge una nova edició del Cós de Sant Antoni. Les curses de cavalls, que des de 2010 són Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, enguany viuran una edició atípica. I és que es faran sense públic. Així doncs, el recinte no podrà comptar amb els centenars d’espectadors que any rere any contemplen l’espectacular competició. Les mesures restrictives per a evitar l’expansió de la pandèmia aplicades al conjunt del territori català impedeixen que les curses puguin comptar amb assistents. Malgrat tot, l’Ajuntament de Vila-seca no ha volgut renunciar a aquesta cita. Genets i cavalls anglesos pura sang s’aplegaran diumenge al matí al circuit i tothom qui ho vulgui podrà seguir les curses gràcies a la retransmissió en directe per TAC12 i pel conjunt de televisions locals catalanes.

L’any passat, la pluja obligava a suspendre la competició i per això el consistori ha buscat alternatives perquè enguany es pogués mantenir aquesta cita destacada del calendari festiu vila-secà, però també del món del panorama de l’hípica. «Enguany, les circumstàncies no ens permeten celebrar la Festa Major tal com la coneixem i ens agrada, amb multitud d’actes i amb el retrobament de familiars i amics per a gaudir-la», comenta l’alcalde, Pere Segura. I afegeix: «Però, com tothom sap, el Cós de Sant Antoni forma part de la nostra història de tradició local. Per això, un cop assegurada la normativa de seguretat, el Patronat Municipal de Turisme ha decidit organitzar les curses a porta tancada però amb una retransmissió televisiva en directe per a tota Catalunya».

Quinze cavalls participants

Ahir al matí es tancava la llista definitiva de participants al Cós, unes curses que estan reglamentades pel Jockey Club Español de Carreras de Caballos, la màxima entitat a l’Estat en l’àmbit de les competicions d’hípica. Enguany, participaran un total de 15 cavalls, sis en la primera cursa, quatre en la segona i cinc en la tercera i última.

La retransmissió televisiva des de TAC12 i la resta de televisions locals catalanes començarà a dos quarts d’1 del migdia. Cinc minuts més tard es donarà el tret de sortida a la primera cursa, corresponent al Premi Torre d’en Dolça. A la 1, s’iniciarà la segona cursa, la més llarga del Cós, el guanyador de la qual s’endurà el Gran Premi Ajuntament de Vila-seca. Vint-i-cinc minuts més tard, a les 13:25 hores, es podrà veure la tercera cursa, on s’entregarà el darrer guardó de la competició, el Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca.

tracking