Diari Més

Valls, a les portes d'unes festes de la Candela sense ser decennals i marcades per la covid-19

La comissió religiosa es resisteix a restar solemnitat a la celebració i garanteix que enguany serà una festa «especial»

El rector de la parròquia de Sant Joan, wi cap d'àrea d'actes religiosos de les Festes Decennals de la Candela, Joan Àguila, acompanyat de membres de la comissió,

Valls, a les portes d'unes festes de la Candela sense ser decennals i marcades per la covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls vol donar un caire especial a les festes de la Candela per compensar la suspensió de les Decennals i presenta tot un seguit d'actes religiosos perquè els vallencs puguin gaudir de la festivitat de la seva patrona, el 2 de febrer. La ciutat s'ha hagut de resignar a posposar sine die la celebració d'unes decennals molt esperades -ja que només arriben cada 10 anys, des de 1791. La comissió religiosa s'ha afanyat a programar fins a tres oficis. Es baixarà la imatge de la mare de déu del seu cambril per ser venerada i es readaptarà el ball de la Moixiganga dins de l'església de Sant Joan, l'únic acte popular que es mantindrà en un programa marcat per les mesures covid-19. Eren actes massificats on enguany s'haurà de controlar l'aforament.

tracking