Diari Més

L'església de la Riba tanca 15 dies per l'alta incidència de covid al poble

L’alcalde, Josep Fort Romeu, es troba a l’UCI i el poble té 28 positius i 89 sospitosos

Façana de l'Ajuntament de la Riba, municipi de només 587 habitants.

L'església de la Riba tanca 15 dies per l'alta incidència de covid al pobleDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església Sant Nicolau de la Riba romandrà tancada durant quinze dies per prevenció davant l’alt índex de contagis que registra aquest municipi de només 585 habitants. De fet, el seu alcalde, Josep Fort Romeu, es troba ingressat a l’UCI de l’hospital Joan XXIII de Tarragona per coronavirus, segons ha avançat El Vallenc. El departament de Salut ha confirmat un brot amb catorze positius i, segons les dades que aporta la Generalitat de Catalunya a través d’Aquas, la Riba té 28 casos positius i 89 de sospitosos.

L’església de la Riba deixarà d’oferir oficis durant quinze dies. La decisió es va prendre dimarts, segona ha confirmat Víctor Mosquera, mossèn de la parròquia, per prevenció.

«Hem estat complint l’aforament, que és del 30 per cent, i hi ha hagut misses de sis persones, així i tot, es va prendre la decisió de tancar quinze dies perquè la gent està espantada», deia. De fet, el mateix alcalde de la Riba, Josep Fort Romeu, es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per coronavirus. El batlle de 70 anys es trobava aïllat des del passat 1 de gener, però una complicació el va portar a ingressar al centre hospitalari. En el moment de conèixer que havia donat positiu per covid-19, l’alcalde va alertar als membres del consistori, els quals es van posar en quarantena.

De fet, el passat 8 de gener moria Ramon Gausset Vinós, regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Riba, als 73 anys. L’Ajuntament de la Riba expressava aleshores el seu condol «en memòria d’ell i la resta de les víctimes de la covid-19» i decretava tres dies de dol al municipi.

tracking