Diari Més

Argimón diu que «no és ètic» que es vacunés l'alcalde de Riudoms

El batlle es defensa argumentant que «en els últims mesos he estat en contacte directe i habitual amb la residència» i que sobraven dosis

Imatge d'arxiu de l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret.

Argimón diu que «no és ètic» que es vacunés l'alcalde de RiudomsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, considera que la vacunació de la covid-19 de l’alcalde i un regidor de Riudoms en una residència geriàtrica no és «l’exemple» i que «no s’hauria d’haver produït». «No és ètic vacunar-se si ets un responsable públic i no tens més de 70 anys», ha afirmat en roda de premsa preguntat per aquesta qüestió. Segons va informar el consistori, el batlle, Sergi Pedret, i un regidor van rebre dimarts la vacuna a petició dels responsables de la residència per no haver de llençar dues dosis sobrants. Argimon creu que hauria estat «millor» declinar la invitació, si bé també ha apuntat que el protocol estableix vacunar amb la màxima agilitat i no llançar ni una sola dosi.

Per la seva banda, Pedret argumentava que «en els últims mesos he estat en contacte directe i habitual amb la Residència Geriàtrica de Riudoms» per tal de coordinar amb l’Ajuntament totes les tasques per controlar l’evolució de la pandèmia de la covid-19. El mateix batlle, en un comunicat, exposava que «durant el dia se m’ha anat informant de com anava el procés de vacunació a la residència» i que «al migdia, un cop vacunades totes les persones residents i professionals, vaig rebre una trucada de la coordinadora del procés de vacunació i em va explicar que unes dosis s’hauran de llençar, ja que, per diferents circumstàncies, algunes vacunes programades no s’han pogut subministrar».

Davant aquesta possibilitat de perdre dues dosis de la vacuna, «l’equip de coordinació va decidir que calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona, ja que per temes de gestió de la crisi sanitària són habituals les reunions de l’alcalde amb la residència i, per tant, consideren oportú fer-ho així».

La primera opció va ser el CAP

En un altre comunicat, la residència en qüestió assegurava que «l’equip tècnic de vacunació ens va demanar que localitzessin persones vinculades al centre per injectar la vacuna, però que havien d’estar al centre en un espai de temps de màxim 15 minuts», ja que passat aquest temps, les dosis ja no serveixen. «La primera opció va ser la de trucar al CAP de Salut», exposaven des de la residència, i afegeixen que «la responsable del CAP de Salut va declinar l’aprofitament de les vacunes, ja que l’endemà tenien prevista la vacunació de tot el seu personal i si es vacunaven, al dia següent també sobrarien vacunes».

Així doncs, des de la residència van buscar una segona opció, i aquesta va ser «trucar a l’ajuntament, ja que especialment l’alcalde, i també els regidors, sempre venen a ajudar en qualsevol situació que se’ls requereix, accedint al centre». Segons detallen, «l’alcalde ens va proposar que contactéssim amb el mossèn del poble, qui entra al centre a fer missa. Malauradament, el mossèn es trobava massa lluny del poble per arribar amb tanta urgència». És per aquests motius que, finalment, van decidir vacunar l’alcalde i el regidor que sí que es trobaven a prop de la residència.

L’alcalde de Riudoms, també va fer referència a unes declaracions d’Argimón en les quals afirmava que «per qüestions de logística i per maximitzar les vacunacions es permet vacunar altres persones sempre que treballin al centre» i, al parer del batlle, «categoria dins de la qual deu haver considerat que es trobava l’alcalde i l’altra persona proposada, atesa la tasca d’ajuda i de coordinació amb la residència».

L’oposició demana explicacions

Des de la CUP Riudoms consideren que «aquesta decisió no va ser encertada per part de l’alcalde» i «demanem públicament que es reconegui l’error i es demani disculpes davant la ciutadania per aquest fet». Els cupaires també creuen que «l’alcalde i el regidor no haurien d’haver tingut preferència davant la resta de la població» i que «l’alcalde i els membres de govern no haurien de ser persones de contacte freqüent amb la residència, ja que només haurien de fer tasques de coordinació i aquestes es poden efectuar en espais segurs, com reunions telemàtiques».

Per la seva banda, el PP de Tarragona demana la dimissió del batlle per «aprofitar el seu càrrec per vacunar-se abans que altres persones de risc del seu municipi». El portaveu del PP, José Luis Martín, acusa l’alcalde d’«aprofitar-se també de la nefasta gestió de la Generalitat en la distribució de les vacunes» i recorda que «hi ha altres professionals com el docent que també requereixen la vacuna fet pel qual no existeix cap justificació que avali el seu comportament».

tracking