Diari Més

Vint-i-una candidatures opten a les eleccions del 14-F a Tarragona

La xifra quasi dobla el nombre de llistes –una dotzena– que es van registrar a les eleccions de 2017

Pla tancat d'una urna en el moment en què ha votat un elector en un dels col·legis electorals de la ciutat de Tarragona.

urna, votar, eleccionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-una candidatures optaran a aconseguir algun dels divuit escons del Parlament de Catalunya de la circumscripció de Tarragona el pròxim 14 de febrer si finalment es confirma divendres la celebració de les eleccions autonòmiques. Aquesta xifra quasi dobla el nombre de formacions que van concórrer als comicis de novembre de 2017, quan s’hi van presentar dotze.

Consulta aquí les llistes de les candidatures.

La mitjanit passada la Junta Electoral ha tancat el termini per registrar les candidatures que volen concórrer als comicis per la circumscripció de Tarragona. Les formacions que s’hi han presentat són: ERC, JxCAT, PSC, CUP, PDeCAT, Ciutadans, En Comú Podem, Partit Popular, Som Terres de l’Ebre, Partit Nacionalista de Catalunya, Escons en Blanc, Vox, Pacma, Unidos por la democràcia más jubilados, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Moviment Primàries per la Independència, Moviment Corrent Roig, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Per un món més just, Font Nacional de Catalunya i la coalició Recortes Cero-Grupo Verde-Municipalistes.

Les llistes presentades es publicaran demà al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), però no seran proclamades fins el pròxim 18 de gener. Abans, el 15 de gener, la Junta Electoral Provincial comunicarà als representants de les candidatures les possibles irregularitats detectades en la seva presentació i els partits o coalicions disposaran de dos dies –el 16 i 17 de gener– per corregir-les. Després de la proclamació, el 19 de gener es publicaran al DOGC, segons marca el calendari electoral. Tot plegat a l’espera que el Govern confirmi la celebració o l’ajornament de les eleccions del 14 de febrer segons l’evolució de la pandèmia per la covid-19. Avui, la portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que la decisió de la taula de partits de divendres sobre la viabilitat del 14-F serà «definitiva». Durant la roda de premsa telemàtica de dimarts, posterior al Consell Executiu, la titular de Presidència ha afegit que el Govern tindrà l’última paraula, si no hi ha consens entre partits. La consellera ha opinat que, a l’inici de la campanya, «les dades fan pensar no s’estarà millor que ara». De fet, ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat i el departament de processos electorals estudien l’escenari d’un ajornament electoral. A més, la consellera ha subratllat que, si els comicis es posposen, caldria «garantir que es fessin quan l’onada d’ara ja anés de baixada».

tracking