Diari Més

Meteorologia

La Generalitat activa l'alerta pel fred fins al dijous a Catalunya

El fred intens les comarques de Ponent, a Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre

Una màquina llevaneu a Horta de Sant Joan.

Les nevades patiran una «transitòria intensificació» a Tarragona i l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta per fred del pla Procicat a Catalunya fins a dijous que ve, davant la previsió d'un descens generalitzat i intens de les temperatures.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SCM), es preveu que la propera matinada i la del dijous es mantinguin temperatures mínimes extremes en tota la meitat sud de la comunitat.

En concret, segons ha detallat Protecció Civil, el fred intens pot afectar fins al dijous les comarques de Ponent, a Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Segons Protecció Civil, aquestes baixes temperatures podrien agreujar les afectacions provocades per la neu caiguda en aquestes mateixes zones durant el temporal Filomena, el cap de setmana passat.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat extremar la precaució davant un episodi de fred intens, almenys fins al dijous, que pren el relleu a les nevades del temporal Filomena, per les quals ahir ja es va desactivar l'alerta del pla Neucat.

Protecció Civil recomana extremar la precaució en els desplaçaments en vehicle i a peu, per la presència de plaques de gel en la via, així com seguir els consells i informació del Servei Català de Trànsit.

Respecte a la gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, que són els més vulnerables a les baixes temperatures, Protecció Civil recomana que no surtin al carrer en les hores en què el fred sigui més intens.

Durant la jornada d'ahir dos homes sense llar van morir en ple descens de les temperatures al carrer a Barcelona, un a la zona de la Barceloneta i un altre, a la Ciutadella.

Protecció Civil ha activat e

La Generalitat activa l'alerta pel fred fins al dijous a CatalunyaProtecció Civil

tracking