Diari Més

Dotze geriàtrics de Tarragona estan en situació greu, cinc més que fa 7 dies

Al conjunt de Catalunya ha empitjorat la situació dels geriàtrics, ja que 81 estan en vermell

Imatge d'una residència catalana.

Dotze geriàtrics de Tarragona estan en situació greu, cinc més que fa 7 diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 103 residències d'ancians, que suposen el 9,8% de les 1.045 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, 22 més que fa una setmana, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, segons dades facilitades a EFE pelDepartamentdeSalut.

Altres 119 geriàtrics (11,3% del total) tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats. La gran majoria, 823 residències, (78,7%) estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

ElDepartamentdeSalutclassifica les residències -on viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Fins avui, dimarts, han mort en les residències catalanes 4.409 persones percovid-20 d'elles en els últims 7 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

La regió sanitària Metropolitana Nord és la que té més residències classificades amb el color vermell (26), tres més que la setmana passada, seguida de la regió Metropolitana Sud, amb 23, -quatre més- i la Catalunya central, amb 17, sis més.

Al Camp de Tarragona 12 es troben en situació greu, 7estanen color groc i 41estanverda. A l'Ebre, dos d'ellesestanen vermell, 4 en groc i 12 en verd.

La situació aquesta setmana de les residències geriàtriques a Catalunya és la següent:

tracking