Diari Més

Borràs emplaça Illa a opinar sobre la celebració del 14-F: «Encara és el ministre de Sanitat»

La candidata de JxCat ha visitat Vila-seca juntament amb el cap de llista per Tarragona, Albert Batet

La candidata de JxCat el 14-F, Laura Borràs, en declaracions als mitjans des de Vila-seca juntament amb el cap de llista per Tarragona, Albert Batet.

candidata de JxCat, Junts per Catalunya, Laura Borràs, Albert Batet, Vila-secaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Junts per Catalunya el 14-F, Laura Borràs, diu que a JxCat continuen disposats a que es puguin celebrar les eleccions amb les condicions que determinin els departaments d'Exteriors i de Salut, que són els que hi «porten mesos treballant». Amb tot, des de Vila-seca, Borràs ha dit que «n'hi ha que no hi són», en al·lusió al candidat del PSC, Salvador Illa, a qui ha emplaçat a dir què en pensa de la celebració dels comicis. «La seva opinió hauria de ser molt rellevant tenint en compte que és encara el ministre de Sanitat», ha afirmat. Borràs també ha constatat que mentre a Madrid els portaveus d'Illa «llancen missatges apocalíptics», a Catalunya «sembla que tenen un interès molt gran en què puguin celebrar-se».

Així, Borràs ha exposat que mentre el PSOE fins i tot «va ajornar el seu Congrés» i Simón alerta «cada dia» que vindran setmanes molt complicades, a Catalunya els socialistes no veuen motius per ajornar els comicis, tal com ha apuntat aquest mateix dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. «El que no sabem és què en pensa el senyor Illa», ha incidit la candidata.

A JxCat continuen «disposats» a celebrar les eleccions «per la seva importància», atès que el Govern de la Generalitat es troba «sense presidència», ha recordat Borràs. Amb tot, la candidata creu que qui ha de dir «si estem preparats per fer-ho» són els departaments d'Exteriors i Salut, juntament amb els experts.

Reunió amb el sector turístic de Tarragona

La candidata a la Generalitat i el cap de llista per Tarragona, Albert Batet, s'han reunit aquest dimarts amb representants del sector turístic, fortament colpejat per la covid. Per aquest motiu, Borràs ha instat l'Estat a «endeutar-se ara» per tal d'articular ajudes de manera «immediata». Segons la presidenciable, cal rescatar «les petites empreses familiars i els autònoms» abans no s'hagi de lamentar «una situació encara més greu d'aquí a un temps».

Laura Borràs ha recordat que el 2020 ha estat el pitjor any pel turisme i que a Tarragona «ha acabat facturant en un any el mateix que s'havia facturat l'agost anterior». De la seva banda, Batet ha defensat que calen mesures per reactivar el sector i un Govern que aposti per fer tests d'antígens als turistes i habilitar un corredor sanitari aprofitant l'aeroport de Reus, tal com van fer les Illes Canàries.

tracking