Diari Més

Subministrament

64 abonats segueixen sense llum pel temporal, la majoria al Priorat

Entre els municipis afectats hi ha Falset, Marçà o Els Guiamets

La comarca del Priorat i de la seva capital, Falset, totalment coberta de neu ahir dilluns.

64 abonats segueixen sense llum pel temporal, la majoria al PrioratACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 64abonats continuen sense llum per avaries de mitja tensió com a conseqüència del temporal Filomena, segons fonts d'Endesa.Les afectacions que queden es concentren majoritàriament al Priorat i són petites i repartides en punts d'accés difícil. Protecció Civil ha informat que queda pendent de restablir el servei a Falset, El Molar,Marçà, Els Guiamets, Riba-roja d'Ebre, Bellmunt del Priorat, el Masroig, el Lloar, Gratallops i Garcia.Protecció Civil confia que aquest dimarts al migdia ja es pugui restablir el subministrament elèctric.

Segons ha explicat lacap del servei de gestió d'emergències del cos, Montse Font, a Planta Baixade TV3, amb la millora de les condicions podran volar els helicòpters i Endesa podrà desplaçar els equips a punts de difícil accés.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha apuntat que aquest dimarts les glaçades han estat generals amb valors propers a -10 graus a sectors de Ponent. A Sant Martí de Riucorb s'han registrat -9,4 graus, mínima absoluta de la sèrie de 19 anys per sota dels -8,6 graus del 28 de gener del 2005. A Torres de Segre s'ha igualat el rècord del 25 de gener del 2011 amb -6,8 graus. La temperatura més baixa que s'ha registrat ha estat a l'aeròdrom de Das (la Cerdanya), amb -15,7 graus.

El cos alerta que aquestes baixes temperatures podrien agreujar les afectacions produïdes per la neu caiguda durant el cap de setmana. Protecció Civil demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu per les plaques de gel.

A més, també es demana a familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé, ja que són les més vulnerables a les baixes temperatures.

tracking