Diari Més

Tarragona es torna a quedar sense platges a causa del fort temporal

El mur de protecció que el càmping Las Palmeras va posar després del Glòria, a terra

Imatge de la platja Llarga, totalment empassada per l'aigua del mar i amb les roques i les saques del mur del càmping caigut.

Tarragona es torna a quedar sense platges a causa del fort temporalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La borrasca Filomena, com els seus predecessors, va fer estralls en les diferents platges de Tarragona, que van quedar gairebé desaparegudes per les crescudes del Mediterrani a causa de les fortes ventades. Així, la platja Llarga, la de l’Arrabassada i la del Miracle van quedar pràcticament cobertes d’aigua, mentre que el mar es va endur gran part de l’arena de la platja i va deixar al descobert moltes pedres.

Pel que fa a la platja Llarga, la crescuda del mar va provocar que tornés a caure el mur de contenció que el càmping Las Palmeres va col·locar per evitar que el Glòria, el gener del 2020, fes encara més mal al complex. Així, les roques i l’arena que el càmping havia posat a la duna que delimita l’espai privat del públic van quedar escampades per sobre de la sorra coberta per l’aigua del mar. Fins i tot es van poder veure saques de plàstic que l’empresa havia utilitzat per reforçar la contenció. Segons el director del càmping, Agustí Peyra, «la majoria d’aquestes saques es van retirar en el seu moment, però algunes van quedar cobertes de sorra a causa del mateix temporal. Ara han quedat al descobert per aquest episodi de mal temps i aprofitarem per retirar-les totes».

Per la seva banda, Lluís Estamariu, de la plataforma SOS Costa Daurada, denunciava que el Càmping Las Palmeras hagués utilitzat plàstic per fer aquest mur de contenció. «No és la manera correcta de restaurar aquesta zona», lamentava Estamariu. L’ecologista recordava també que l’última actuació que es va fer a la platja Llarga, en la qual Costas va aportar sorra de la platja de la Paella de Torredembarra, «pot ser una solució momentània per recuperar l’espai, però no definitiva». Per això, Estamariu demanava en nom de la plataforma que les administracions competents seguin amb el propietari del complex i busquin una solució per recuperar la platja a llarg termini, seguint criteris tècnics i les lleis mediambientals corresponents, «ja que es tracta d’un hàbitat protegit per la Unió Europea».

La platja del Miracle, també desapareguda pel temporal.

Tarragona es torna a quedar sense platges a causa del fort temporalGerard Martí

Aspecte de la platja de la Pineda, plena de pedres.

Tarragona es torna a quedar sense platges a causa del fort temporalOlívia Molet

tracking