Diari Més

Forta davallada de clients als cinemes a causa del confinament municipal

Alguns empresaris tarragonins estudien un possible tancament de les seves sales fins que les mesures contra la covid-19 siguin més permissives

Aspecte desèrtic a les taquilles dels Ocine de les Gavarres la tarda d'ahir diumenge a causa, en part, pel confinament municipal.

Forta davallada de clients als cinemes a causa del confinament municipalGerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes mesures adoptades pel Govern de la Generalitat per aturar el creixement de casos de covid-19 ha afectat greument a les sales de cinema de la província. Principalment, que la gent no pugui sortir del seu municipi i que els centres comercials estiguin tancats, sumat al fet que l’aforament estigui limitat al 50%, han estat els principals factors que han provocat una considerable davallada de clients.

Joan Montserrat, propietari dels MCB Cinemes de Calafell explica que «el cinema està pensat i implantat per incloure una àrea comarcal i quan treus això els números no surten». Montserrat assegura que amb el confinament municipal, l’activitat ha caigut «tremendament» i lamenta que aquest cap de setmana «han vingut un 10% dels clients que van venir el cap de setmana passat». El propietari d’MCB forma part de la junta del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya i comenta que, ja en l’anterior confinament municipal dels caps de setmana, «vam demanar a la Generalitat que anar al cine fos una excepció que permetés a la gent sortir del seu municipi, però no ho van acceptar, tot i que seria una ajuda que ens aniria molt bé».

Segons Montserrat, en la situació actual «no arribem a cobrir despeses i moltes empreses es plantegen tancar i posar els treballadors a l’ERTO fins que les mesures siguin menys restrictives». De fet, ell mateix reconeix que s’ho està plantejant, tot i que espera, amb incertesa, veure fins quan durarà el tancament municipal. Montserrat envia finalment un missatge demanant responsabilitat. «La gent no s’està prenent seriosament quelcom que ho és, i ara surten els rebrots de molta gent que no ha actuat com tocava durant les festes de Nadal. Anem pel camí de solucionar-ho, però no podem abaixar la guàrdia», sentenciava el propietari dels cinemes de Calafell.

Qui també confirma aquesta davallada de l’activitat d’ençà que s’han aplicat les noves restriccions és Eric Blanch, gerent dels Yelmo Cines del Parc Central, a Tarragona ciutat. «Amb el confinament municipal redueixes molt l’arribada de clients d’altres poblacions», assenyala Blanch, que afegeix, però, que «en trobar-nos al centre de la ciutat ens dona una mica de marge». Per altra banda, hi ha el problema de trobar-se en un centre comercial. «Si estiguéssim ubicats a peu de carrer potser tindríem més facilitat, però molta gent relaciona que estem tancats perquè el centre comercial està tancat», comenta Blanch, que reconeixia també que molta gent que va al cine és perquè passa la tarda al centre comercial i s’acaba quedant a veure una pel·lícula.

Per altra banda, Blanch celebra que, «per sort, de moment les distribuïdores no han cancel·lat les estrenes de les pròximes setmanes», i espera amb incertesa que les mesures per aturar la pandèmia no avancin cap a una fase encara més restrictiva. El gerent assegura també que Yelmo és una empresa amb «molt de múscul, fet que ha permès tenir el 100% de les seves sales obertes durant molts més mesos que la resta». «A curt termini estarem oberts, però a llarg termini no sabem com anirà tot plegat», afegeix Blanch.

El responsable de les sales ubicades al Parc Central reivindica també que «la cultura és segura, no s’ha detectat cap brot», argument amb el qual demana també que poder anar al cinema sigui una excepció per moure’s entre municipis. Finalment, Blanch celebra que les festes de Nadal han donat una mica d’oxigen als cinemes, ja que «s’ha notat un moviment que feia setmanes que no es veia. Ara tocarà aguantar els pròxims mesos, que solen ser els més fluixos de l’any, i als que se li sumaran les restriccions».

Rosana Serra, gerent dels cinemes Axion de la Fira de Reus, també confirma aquesta caiguda de la clientela a causa del confinament municipal i lamenta que el mal temps d’aquest cap de setmana tampoc ha ajudat al fet que la gent vagi al cinema. «Aquest primer cap de setmana de les noves restriccions s’ha notat molt que ha vingut poca gent, menys de la meitat que l’anterior cap de setmana segur», comenta Serra, que també ho associa al tancament de centres comercials.

La gerent dels cinemes de la Fira explica finalment que tornen a tancar els dilluns i dimarts. «És una mesura que vam prendre durant els mesos previs a la campanya de Nadal, en què obríem de dimecres, que és el dia de l’espectador, fins al diumenge. Durant les festes també vam obrir dilluns i dimarts, però ara tornarem a reduir els dies d’obertura i aguantar durant la resta de la setmana, que no ens arriba ni per cobrir despeses», lamenta Serra, que assegura que de moment no contemplen tancar del tot.

Finalment, els Ocine de les Gavarres també presentaven un aspecte desèrtic amb molt poca afluència de gent durant la tarda d’ahir diumenge, un dia festiu en què molts aprofiten per anar al cinema.

tracking