Diari Més

El temporal Filomena

La neu ensorra part del celler Vall Llach de Porrera

Els responsables indiquen que les pèrdues seran considerables perquè és on estava emmagatzemat el vi

Imatge de l'estat en què ha quedat l'edifici després d'ensorrar-se el sostre.

La neu ensorra part del celler Vall Llach de PorreraCeller Vall Llach

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La persistent nevada que ha caigut a Porrera, al Priorat, de divendres ençà ha deixat imatges bucòliques de la zona, però també ha estat desastrosa pel Celler VallLlachdel municipi, que ha vist com han quedat destrossades part de les seves instal·lacions.

La neu acumulada a la teulada ha fet que cedís el sostre d'un dels edificis del celler, a la zona on, segons explicaven els mateixos responsables del negoci a les xarxes, «on vinifiquem, embotellem, etiquetem i emmagatzemem l'estoc de vi, a la plaça del poble, conegut com La Final». L'edifici,catalogat, es va construir el 1881 i es va restaurar el 2000.

En aquest edifici rehabilitat els responsables del celler que té al cantant Lluís Llach com un dels propietaris, «havíem recuperat uns cubs on teníem bótes amb tot el vi del 2019». S'ha perdut la maquinària, les tines i l'estoc de vi del 2018, 2019 i 2020, segons afirmen.

Les pèrdues, «seran significatives», apunten des del celler, que ja han començat a rebre a les seves xarxes socials una llarga llista de mostres de suport.

tracking