Diari Més

El Camp de Tarragona suma nou morts i un increment notable d'ingressats a hospitals

Augmenten considerablement el nombre de persones que ja han estat vacunades a les comarques de Tarragona

Imatge d'un cribratge intensiu a Catalunya.

cribratge intensiu, Catalunya, coronavirus, covid-19, pandèmia, PCRACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades de la pandèmia a les comarques de Tarragona no han aportat bones notícies les últimes hores. A la regió sanitària del Camp de Tarragona s'han sumat 9 noves víctimes mortals a les registrades la jornada anterior i la xifra global s'eleva a 770 morts per coronavirus. A la regió de les Terres de l'Ebre s'ha mantingut la xifra de 130 víctimes. El còmput total a les comarques de Tarragona situa les morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia en 900 persones.

Una altra xifra negativa amb les dades tancades a 9 de gener és la de persones ingressades als hospitals tarragonins. Al Camp de Tarragona ja en són 242, és a dir 20 més que la jornada anterior. A l'Ebre la xifra se situa en 47 pacients, 15 més que la jornada anterior. En contraposició, del total de persones ingressades a les UCI a Catalunya, que són 458, al Camp de Tarragona n'hi ha 37 (quatre menys que la jornada anterior) i a les Terres de l'Ebre, 12 (-2).

Contrasten aquestes dades amb la situació fluctuant de l'índex de risc de rebrot. Si aquest dissabte es disparava per sobre dels 700 punts a totes les comarques de Tarragona, les dades tancades ahir indiquen un descens significatiu. Al Camp de Tarragona ara és de 662 punts i a l'Ebre de 682. En qualsevol cas es tracta de xifres molt altes que assenyalen el risc de propagació creixent a la zona.

El nombre de casos confirmats per proves PCR i test d'antígens al Camp de Tarragona és ara de 26.961 (+572) mentre que en el cas de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, la quantitat total és de 6.770 positius confirmats (+186).

Una altra de les dades significatives, tot i que en aquest cas la xifra està actualitzada fins al dia 6 de gener, és la velocitat de propagació de la covid-19 (Rt). A les localitats de més de 20.000 habitants a Tarragona, la situació està millor del que caldria esperar. La pitjor dada la registren Reus i Tarragona, amb 1,93 i 1,83, respectivament. La resta de localitats es mantenen per sobre de l'índex 1 que assenyala que la malaltia continua propagant-se, excepte en els casos de Calafell (0,98) i Salou (0,87).

Pel que fa ales vacunes que han de servir per intentar frenar la pandèmia del coronavirus, les últimes hores hi ha hagut un increment notable de les persones que ja han estat vacunades a les comarques de Tarragona. Si les dades de divendres es tancaven amb 2.158 vacunats al Camp de Tarragona, les d'ahir indiquen que ja són 4.188. En el cas de l'Ebre, el total és ara de 1.703 (990 el dissabte).

Situació al conjunt de Catalunya

La velocitat de propagació de la covid-19, l'Rt, baixa una dècima aquest diumenge i se situa en l'1,34. El risc de rebrot també disminueix, ho fa 64 punts, fins als 576. Un altre indicador que també va a la baixa és el de la incidència a 14 dies, que passa de 462,91 a 445,36. Són dades que cal contextualitzar en cap de setmana, quan es fan menys proves, i a més en ple temporal de neu. S'han declarat 2.042 nous casos confirmats per PCR o TA, cosa que eleva la xifra total a 392.459. El 10,88% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 13 noves morts i el total és de 17.558. Hi ha 2.356 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, els mateixos que fa 24 hores, i 458 persones a l'UCI, una menys.

tracking