Diari Més

El temporal Filomena

2.387 clients de 21 municipis continuen sense llum, entre ells alguns al Masroig, Tortosa i Capçanes

Hi ha 18 grups electrògens instal·lats en diferents localitats com Agramunt, Arnes, Falset o Reus

Imatge de la Bisbal de Falset, un dels municipis amb problemes de subminstrament elèctric.

2.348 clients continuen sense llum en 17 municipis catalans, com Agramunt, Arnes o La Bisbal de Falset@gemma_aragay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 2.387 clients de 21 municipis catalans continuen sense llum pel temporal de neu i vent. Destaquen els 355 abonats del Masroig, els 336 de Tortosa, els 288 de Capçanes, els 253 de Caseres i els 243 del Molar. A Agramunt s'ha solucionat temporalment el problema amb tres grups electrògens que s'han col·locat aquest diumenge a la tarda. Durant tot el dia, de fet, s'han anat col·locant grups en diferents municipis, allà on no era possible accedir a les avaries per culpa de la neu. Dels 65 grups disponibles per a tot el territori fins ara se n'han mobilitzat 18: 3 a Agramunt, 2 a Reus, 2 a Falset, 2 a Masroig, 2 a Arnes, 2 a Morera de Montsant i un a Lloar, Margalef, la Bisbal de Falset, Bellmunt del Priorat, Caseres i Sant Hilari.
A causa de les continuades nevades s’ha generat un volum superior d’incidències aquest diumenge. La nevada ha afectat especialment la zona de Tarragona Sud i la Catalunya Central. Al llarg del matí s'ha anat movent cap al nord i ha afectat també Lleida i l'interior de Girona.

L’acumulació de neu ha dificultat molt la mobilitat i ha fet que fos impossible accedir a alguns punts de maniobra i fer recorreguts per poder localitzar avaries. Aquesta afectació s’ha concentrat a la zona de Falset i a la comarca del Priorat. Tot i això, a la tarda s'han resolt moltes incidències i s'han reduït les afectacions, han explicat a l'ACN fonts d'Endesa.

Els tècnics han treballat en coordinació amb el CECAT i els ajuntaments per a l'obertura de vies d'accés a les instal·lacions i per reduir al màxim l’afectació abans de la nit. En total hi han treballat 156 equips amb un total d'unes 370 persones. S'ha volat amb dos helicòpters per inspeccionar avaries al Priorat, la Terra Alta, el Ripollès i Sant Hilari.

tracking