Diari Més

Telecomunicacions

Telefónica proporciona fibra òptica a 376.000 llars i comerços tarragonins

En paral·lel, s'han cobert 47 poblacions amb 5G, la qual cosa suposa que més del 76% dels tarragonins hi tenen accés

L'últim any Telefónica ha reforçat les seves infraestructures a Tarragona per garantir l'òptim funcionament de les xarxes.

Telefónica proporciona fibra òptica a 376.000 llars i comerços tarragoninsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 376.000 llars i comerços de Tarragona compten amb cobertura de fibra òptica, segons dades del balanç d'accessibilitat a Internet que ha fet Telefónica a tancament de l'any 2020.En aquest sentit, durant l'any passat la companyia ha instal·lat aquesta tecnologia en vint noves poblacions de la província.

Albinyana, Alió, Almoster, L'Arboç, Bellmunt del Priorat, Cabra del Camp, Castellvell del Camp, Corbera d'Ebre,Masboquera,Masriudoms, El Montmell, El Morell, La Nou de Gaià, El Pinell de Brai, Pira, La Pobla de Mafumet, El Pont d'Armentera, El Rourell, La Secuita i Vespella de Gaià ja disposen de fibra òptica. I és que la demanda d'Internet s'ha disparat en els últims mesos a causa de les recomanacions sanitàries derivades de la pandèmia i que incideixen en un augment significatiu de la presència de les famílies en les llars. Per això, Telefónica desplegarà fibra òptica en tots els seus municipis abans que finalitzi 2025.

Peraconseguir aquest objectiu, en els últims anys la companyia ha invertit 1.200 milions d'euros en la construcció d'una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial i institucional de Catalunya.

Desplegament 5G

En paral·lel a la instal·lació de fibra, la companyia ha realitzat durant l'últim any un treball de desplegament combinat de tecnologia 4G i 5G. En aquest sentit, el 98% dels tarragonins disposen de cobertura 4G i un 76% d'accés a la connexió 5G. En aquest sentit, Telefónica ja ha cobert 47 poblacions amb 5G i ha superat les previsions marcades per a final d'any en quatre punts percentuals, cobrint poblacions de molt diversa grandària, des de les més grans a les més petites.

Els nous desplegaments aniran compassats d'un gradual apagat de les antigues xarxes de segona i tercera generació. El 100% de la xarxa de coure haurà estat substituïda per fibra en abans de 2025, quan també finalitzarà l'apagat de la xarxa 3G. Això permetrà una gestió més eficient de les inversions, ja que no serà necessari incrementar-les per abordar els nous desplegaments.

tracking