Diari Més

Meteorologia

La borrasca Filomena manté Espanya en alerta per fred, neu i pluja

Catalunya està en laerta taronja i s'espera que que neu deixi un gruix de fins a 4 centímetres a Tarragona

El Meteocat preveu nevades a la meitat sud de Catalunya aquest dijous.

La borrasca Filomena manté Espanya en alerta per fred, neu i plujaProtecció Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La borrascaFilomenaque està afectant aquests dies a la Península, Canàries i Ceuta, ha activat avui les alertes a tota Espanya excepte a la ciutat autònoma de Melilla i a la meitat del país hi ha avís taronja per nevades, pluja intensa, sobretot al sud, i temperatures de fins a -12 graus.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)a la seva pàgina web, a primera hora d'aquest matí Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella- La Manxa, Catalunya, Madrid, Múrcia, Navarra, La Rioja, Comunitat Valenciana, Ceuta i Canàries es trobaven en alerta taronja (risc important), per fred, nevades, vent i fenòmens costaners, en el cas del litoral sud i dels arxipèlags.

Les altres comunitats -excepte la ciutat de Melilla- tenen avís groc (risc) pels mateixos fenòmens meteorològics adversos, si bé les previsions apunten al fet que les alertes aniran desapareixent a mesura que avanç el dia en la costa cantàbrica i a Galícia.

Catalunya està en alerta taronja per fins a -10 graus al Pirineu d'Osca i en el lleidatà i neu de fins a 4 centímetres de gruix a Tarragona a cotes per sobre dels 200 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquesta setmana un avís de Situació Meteorològica de Perill per neu a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona a partir de dijous. Segons el Meteocat, s'espera que la neu arribiper l'extrem sud i a partir de divendres s'estengui per la resta del territori.

tracking