Diari Més

Loteria

«Fins i tot jo he pujat a casa a mirar si el dècim del tercer premi era el meu»

El Forn Ciurana de Les Borges ven un bitllet del 05.587, amb 25.000 euros, i és l’únic punt de Tarragona on cau la rifa de Reis

Els propietaris del Forn Casa Ciurana, que comercialitza loteria des de fa un any i mig.

«Fins i tot jo he pujat a casa a mirar si el dècim del tercer premi era el meu»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A més dels tortells que, al llarg de tot el matí, sortien del local a dojo, el Forn Casa Ciurana també ha entregat 25.000 euros del tercer premi de la rifa de Reis. L’establiment de Les Borges del Camp, que havia venut un sol dècim del número 05.587 –premiat amb 250.000 euros la sèrie–, ha resultat l’únic d’agraciat a la demarcació de Tarragona en aquest sorteig del 6 de gener. El bitllet «el vam extreure per la màquina» i «no sabem qui és el guanyador, no se’ns ha presentat», explicava Francesc Baiges, fill del propietari del negoci, que confessava, mig en broma, que «fins i tot jo també he pujat a casa a veure si era el meu, però no».

Amb la rifa de Reis, la comarca del Baix Camp completa un generós hivern, després que La Pastoreta de Reus repartís fins a 240 milions per la Grossa de Nadal –la majoria del premi va anar a parar a la riudecolenca Indústries Teixidó– i la Grossa de Cap d’Any deixés 60.000 euros més en dos dècims dispensats a l’estanc de les Oques.

El Forn Ciurana és un dels gairebé 150 punts de loteria d’arreu de l’Estat on es va comercialitzar el 05.587. «Potser és un número aleatori, que vam generar de forma automàtica, o potser algú ens el va demanar específicament», afegia Baiges, que apuntava que «aquí ve la gent del poble però també ve molta gent de pas i, per això, segurament el dècim no s’hagi quedat a Les Borges». El local ven loteria a través del sistema de punt mixt. «El tenim des de fa un any i mig, i aquest ha estat el segon Nadal; abans, el tenia una altra persona del poble però es va jubilar i vam agafar-lo», precisava el fill de l’amo, content d’haver-se estrenat amb un pessic del tercer premi de la rifa de Reis. I és que, tot i que entre els clients ha regnat la curiositat per saber si serà algun veí qui ha engreixat el seu compte, «a qui li hagin tocat els 25.000 euros, tal com estem, sigui qui sigui, segur que els necessita».

Francesc Baiges ha sabut que el Forn Casa Ciurana –fundat al 1980 i que es localitza l’Avinguda Senyora Magdalena Martorell– havia venut un dels dècims «per la premsa, perquè estava tan enfeinat atenent a la clientela que ni ho sabia». Sí que havia percebut, en els darrers dies, que «de la rifa de Reis estàvem venent més loteria perquè havia tocat la Grossa aquí a prop i això anima a la gent». El tercer premi, que ha inaugurat el seu punt mixt, «no és una gran quantitat però hem donat almenys un numeret, que ja és molt» i «tot i que no ha estat el primer premi ni ha tocat a molta gent, cosa que ens hauria agradat més encara, ens fa contents».

Molt repartit

El primer premi de la rifa de Reis, valorat en 2 milions la sèrie, ha estat per al 19.570,molt repartit a Catalunya i a tot l’Estat. S'ha venut a Barcelona, Sallent, Badalona, Castelldefels i Lloret de Mar. El segon premi, de 750.000 euros la sèrie, se l'ha endut el número 03.436 i ha caigut parcialment a Barcelona i a Lleida. El tercer, de 250.000 euros la sèrie, ha estat per al 05.587 i ha caigut –a més del Forn Ciurana de Les Borges– en una dotzena de localitats catalanes. En l’edició del sorteig de Reis d’aquest 2021, els catalans han fet una despesa de 85,9 milions, un 0,57% més que l’any passat i una despesa per habitant d’11,05 euros. A les de Tarragona s’han venut 8,38 milions, un 12,3% més, i la despesa mitjana per persona ha estat de 10,27 euros.

tracking