Diari Més

Societat

El Govern distribuirà 594.000 quilos d'aliments a Tarragona al febrer per ajudar als més vulnerables

Es tracta de la tercera fase del programa 2020 de Fons d'ajuda europea per a les persones desfavorides (FEAD)

Una imatge d'arxiu de l'interior del magatzem, al carrer Escultor Rocamora de Reus.

La crisi obliga el Banc dels Aliments a obrir a l'agost per primer copOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol distribuirà 4.397.362 quilos d'aliments per ajudar més de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya a finals de febrer. El ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha comunicat que es tracta de la tercera fase del programa 2020 de Fons d'ajuda europea per a les persones desfavorides (FEAD).

Del total de l'ajuda, 2,5 milions de quilos d'aliments aniran a la província de Barcelona, 833.000 quilos aniran a la de Girona, 594.000 quilos a la de Tarragona i 386.000 quilos a la província de Lleida.

Creu Roja i el Banc d'Aliments seran els encarregats de garantir la distribució dels aliments a més de 600 organitzacions associades de repartiment que atenen a prop de 250.000 catalans.

Els aliments que es distribuiran són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge, com arròs, pasta, conserves de carn, verdura, fruita, tomàquet fregit, galetes, batuts de xocolata, cigrons cuits, llet, oli o tonyina.

La primera fase es va dur a terme al juny de 2020 amb més de tres milions de quilos d'aliments repartits, mentre que la segona gairebé va arribar als cinc milions.

tracking